Konferencija ISWA BEACON 2011


26.10.2011. - 00:00
Konferencija ISWA Beacon 2011 – Waste-to-Energy i ambalažni otpad u regionima Jugoistočne Evrope, Srednjeg Istoka i Mediterana održaće se u Novom Sadu od 30. novembra do 02. decembra 2011. godine. Konferencija ISWA Beacon ima za cilj razmenu znanja i iskustava iz oblasti strateškog planiranja upravljanja otpadom i poboljšanja komunikacije između ciljnih grupa pri rešavanju i identifikaciji aktuelnih problema životne sredine.

Strateško planiranje i uspostavljanje održivog sistema upravljanja otpadom u vremenu prilično ograničenih finansijskih sredstava je od izuzetno velike važnosti za realizaciju projekata u oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. Izgradnja regionalnih deponija i regionalna organizacija sistema upravljanja otpadom, sanacija postojećih deponija, primena novih tehnologija iskorišćenja otpada, smanjenje troškova adekvatnog upravljanja otpadom samo su neke od tema kojima se stručnjaci bave na konferenciji.

Glavne teme ISWA Beacon 2011:

   Waste-to-Energy
   Ambalažni otpad
   Upravljanje otpadom: studije slučaja

ISWA BEACON konferencija doprinosi edukaciji stručne javnosti, pre svega inženjera i lica zaposlenih u komunalnim preduzećima, gradskim i opštinskim upravama, kao i projektantima iz oblasti upravljanja otpadom u cilju stvaranja uslova za strateško planiranje u oblasti upravljanja otpadom u regionu.

Predvanja će održati renomirani predavači iz oblasti upravljanja čvrstim otpadom poput: Jeff Cooper, predsednik ISWA; Hermann Koller, izvršni direktor ISWA, Christian Stiglitz, ISWA Austria, Wissam Gallala, SWEEP-Net, Efstratios Kaligorou, Synergia, Tom Frankiewicz, US EPA.

Organizatori konferencije su: Međunarodna asocijacija za upravljanje otpadom-ISWA, Asocijacija za upravljanje otpadom Srbije-SeSWA i Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu Fakulteta tehničkih nauka uz podršku Global Methane Initiative, Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine AP Vojvodine.

Više informacija o Konferenciji možete pogledati ovde.

Web prezentacija Konferencije:
www.iswabeacon.rs

Departman za Inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad www.izzs.uns.ac.rs
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.