ENER-SUPLAJ – Takmičenje za najbolji video zapis – filmić


21.10.2011. - 00:00
U cilju promocije značaja energetske efikasnosti i s namerom da se podstakne korišćenje obnovljivih izvora energije, projekat “ENER-SUPLAJ” poziva Vas da učestvujete na takmičenju za najbolji video zapis – filmić. Nosilac projekta “ENER-SUPLAJ” je opština Potenca, Italija, a učesnik na projektu je Fakultet tehničkih nauka – Univerzitet u Novom Sadu.
Projekat “ENER-SUPLAJ” (www.ener-supply.eu) ima za cilj da podrži lokalne i regionalne samouprave na polju primene mera energetskog menadžmenta i planiranja, kao i promocije investiranja u obnovljive izvore energije. Takmičenje je otvoreno za sve zainteresovane koji su žitelji jedne od ovih zemalja: Srbija, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Bugarska, Grčka, Italija, Mađarska, Rumunija, Slovačka i Hrvatska. Takmičari mogu da predstave svoje viđenje energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i održivog razvoja na teritorijama koje učestvuju na projektu:

-Srbija: Pokrajina Vojvodina
-Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija: Ohrid, Skoplje
-Bosna i Hercegovina: Centralno bosanski kanton
-Albanija: Korča
-Bugarska: Dobrič regija, Dobrič, Dolni Čiflik, Beloslav
-Grčka: Periferija Peloponeza
-Italija: gradsko područje Potence
-Mađarska: Centralna oblast Mađarske, Oblast Komarom – Estergom
-Rumunija: Okrug Lalomica, Okrug Dambovica
-Slov?čka: gradsko područje Košice
-Hrvatska: Split, Dalmatinski okrug, Međumurska oblast, grad Labin

Takmičari treba da pripreme kratak video zapis – filmić u trajanju od 1,5 do 3 minuta, koji mora biti originalan, kvalitetan i autorski rad. Učešće na takmičenju može biti i timsko.
Nagrada za prvi – najbolji rad je ugovor za finansiranje pripreme dužeg filma koji će se prikazivati kao promotivni materijal tokom brojnih događaja širom Evrope. Prvih dvadeset mesta dobiće posebne sertifikate.
Prijavljivanje počinje 14. oktobra 2011. i traje do 30. decembra 2011. Filmići će se “okačiti” na www.youtube.com. Pravila takmičenja i kako da se prijavite možete naći na http://ener-supply.eu/video-competition/index.php.
Za sve informacije možete se obratiti na office@bsrec.bg.
Očekujemo Vaš inspirativan rad i želimo Vam puno sreće!