Siemens-ovo Internacionalno takmičenje Smart Grid Innovation


19.10.2011. - 00:00
Kompanija Siemens organizuje Internacionalno takmičenje za inovaciju u oblasti pametnih mreža „Smart Grid Innovation Contest“– sa ciljem da pronađe nove održive biznis modele i tehnologije za pametne mreže u bliskoj budućnosti.

Takmičenje „Smart Grid Innovation“ se sastoji od dve faze: tokom prve faze prikupljane su ideje od strane zajednice. U drugoj fazi, univerziteti su pozvani da daju predloge za istraživanje kako bi se dalje razradile i razvijale ideje.
II faza takmičenja pod nazivom Poziv za dostavljanje predloga -Smart Grid Call for Proposals startovala je 4. oktobra ove godine i namenjena samo univerzitetima.
Ova faza takmičenja trajaće 2 meseca, od 4. oktobra do 30. novembra, a fokus je na sledećim temama za čije dalje istraživanje je potrebno slati predloge: Real Time Simulation, Demand Response, State Estimation and Service Restoration, Monitoring, Protection, Motivation strategies and Business Models.
Siemens će nagraditi pet najboljih ideja sa 15.000 evra i putem u Berlin na worhsop sa Siemens-ovom ekpertima za pametne mreže.
Po završetku II faze “Poziv za prikupljanja predloga” – više od 1 milion evra biće uloženo da se ideja realizuje u inovaciju.
Da bi se prijavili na takmičenje, potrebno je:

   Registrujete se na www.smartgridcontest.com/university
   Kvalifikujete se slanjem ideja za istraživanje jedne (ili više) od ponuđenih tema i kažite nam nešto o svojim istraživačkim aktivnostima
   Priložite kompletan predlog saradnje na polju istraživanja
   Sve dodatne informacije možete pogledati na www.siemens.rs
 

  • Nije moguće prikazati sliku.