EUROBOT WORLD CUP 2011. Astrakhan, Rusija


02.08.2011. - 00:00
U periodu od 28. juna do 3. jula 2011. godine u ruskom gradu Astrakhan održano je takmičenje u robotici EUROBOT WORLD CUP 2011.

Srbiju su predstavljale tri ekipe: „Elektropionir“ iz srednje Elektrotehničke škole iz Novog Sada, „Memristor“ i „LILY“ sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Ovogodišnji zadatak koji su izvršavali roboti nosio je naziv “Chess up”. U pitanju je modifikovana igra šah prilagođena takmičenju robota.

U konkurenciji od 48 ekipa iz 24 zemlje ekipa „LILY“ je zauzela 9. mesto, ekipa „Elektropionir“ 16. mesto, a „Memristor“ 18. Pobedio je robot ekipe „RRT“ iz Austrije, a drugo mesto je zauzela ekipa iz Italije „UNICT TEAM“. Budući da je evropsko takmičenje u robotici EUROBOT otvorenog tipa, pored evropskih, na takmičenju su učestvovale i ekipe iz Meksika, Malezije, Maroka, Alžira i Tunisa.

Članovi pomenutih ekipa se još jednom zahvaljuju kompanijama Telekom Srbija, NIS Gazprom Neft, Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i FTN-u na finansijskoj i ostalim vidovima pomoći bez kojih ne bi uspeli da odu na takmičenje u Rusiju.

Detaljnije informacije:

   www.eurobot.org
   www.eurobot2011.ru
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.