NOĆ ISTRAŽIVAČA 2011 – Konkursi


19.07.2011. - 00:00

NOĆ ISTRAŽIVAČA 2011 – Srbija raspisuje konkurs za VIDEO IGRICU – “Igraj pametno” i konkurs za GOLDBERGOVU MAŠINU – “Čemu ovo služi? A uz to i radi!” ROK: 15. avgust 2011.

*KONKURS ZA VIDEO IGRICU – “Igraj pametno”

Pozivamo učitelje i nastavnike u školama da se uključe u realizaciju konkursa i podstaknu svoje učenike na kreativnost i učešće. Na konkursu mogu učestvovati deca uzrasta od V do VIII razreda. Rok za prijavu radova je 15. avgust 2011. Najbolji radovi biće odabrani na osnovu broja igrača koji su odigrali igricu, i ukupne posećenosti igrice (kroz sajt Noći istraživača i preko Fejsbuka). Najbolje 3 igrice će biti posebno nagrađene i predstavljene na samoj Noći istraživača.

   KONKURS ZA GOLDBERGOVU MAŠINU – “Čemu ovo služi? A uz to i radi!”

Izvršite jednostavan zadatak na komplikovan način uz pomoć sprave koju ćete sami napraviti i pri tom se sjajno zabavite! Uključite maštu, iskažite kreativnost, igrajte se i napravite vašu Goldbergovu mašinu! Konkurs je otvoren za sve uzraste. Rok za prijavu radova je 15. avgust 2011.
Detaljnije informacije o pravilima učešća u konkursu možete pogledati na web prezentaciji manifestacije: www.nocistrazivaca.rs/konkurs.html

Projekat „Researcher’s night” – “Noc istraživača” pokrenut je na evropskom nivou 2005. godine. Od tada se ova manifestacija održava svakog četvrtog petka u septembru. Prošle godine održana je u 33 evropske države i 200 gradova, sa ciljem da omogući posetiocima da bolje upoznaju glavne aktere – istraživače, ali i da ih ohrabri da samostalno istražuju.

U Srbiji će se drugu godinu za redom održati Noć istraživača, inicijativa Evropske unije koja ima za cilj da afirmiše domaće istraživače, predstavi šta oni rade i podstakne mlade da se opredele za istrazivačko-naučnu karijeru. Najzanimljiviji domaći istraživači predstaviće se publici 23. septembra u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu i Beogradu.

Organizatori:
Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad
Prirodno matematički fakultet, Novi Sad
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC LC Novi Sad
Kreativno edukativni centar
Visoka tehnička škola strukovnih studija, Subotica
Visoka tehnička škola strukovnih studija, Zrenjanin

Pratite najave putem naše stranice na Facebook-u:
„NOĆ Istraživača – Srbija“ www.facebook.com/pages/NO%C4%86-Istra%C5%BEiva%C4%8Da-Srbija/165904500129565?sk=wall

Film sa prve Noći istraživača možete pogledati na sledećem linku:

   www.youtube.com/watch?v=MjXmeQXa5UA

Za više informacija posetite:

   ec.europa.eu/research/researchersnight
   www.nocistrazivaca.rs