Prijave za NOĆ ISTRAŽIVAČA 2011


27.06.2011. - 00:00
Organizatori “Noći istraživača” POZIVAJU istraživače i naučnike iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, iz Vojvodine i cele Srbije da uzmu aktivno učešće u evropskom projektu NOĆ ISTRAŽIVAČA 2011.

Ove godine, Noć istraživača će se održati 23. septembra u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. Koncept događaja će biti sličan prošlogodišnjem, a da bismo prevazišli prošlogodišnje rezultate kada je na samo jednoj lokaciji u Novom Sadu, tokom 9 sati u programu učestvovalo 163 istraživača – od redovnih profesora do studenata doktorskih i master studija, a u njemu uživalo 9.000 posetilaca, POZIVAMO VAS da uzmete aktivno učešće u Noći istraživača 2011.

Da biste bili deo Noći istraživača potrebno je da posetite naš veb sajt www.nocistrazivaca.rs i da do 15. jula pošaljete popunjenu prijavu vašeg projekta uz kratak opis zamišljenih aktivnosti i potrebnog materijala.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane istraživače, bez obzira na njihovo zvanje i mesto zaposlenja. Najzanimljiviji predlozi će biti odabrani i predstavljeni na Noći istraživača 23. septembra 2011.

I više od toga! Realizacija najzanimljivijih ALI do sada nerealizovanih eksperimenata i demonstracija će biti i dodatno finansijski podržana u ukupnom iznosu od 100.000 dinara, pri čemu finasiranje pojedinačnih projekata ne bi trebalo da pređe 15.000 dinara, osim u veoma specifičnim i razumno opravdanim slučajevima.

BUDITE DEO NAJVEĆE I NAJZABAVNIJE PROMOCIJE NAUKE I NAUČNIKA NA SVETU. UČESTVUJTE U NOĆI ISTRAŽIVAČA 2011!

Univerzitet u Novom Sadu je i ove godine dobio FP7 “People” projekat „Researcher’s night”. „Researcher’s night” – “Noć istraživača” predstavlja najveću i najzabavniju promociju nauke i naučnika na svetu. To je jednodnevni spektakl koji se održava istog dana u celoj Evropi. Ove godine „NOĆ ISTRAŽIVAČA“ biće održana u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici, 23. septembra 2011. godine.

Organizatori: Fakultet tehničkih nauka, Prirodno matematički fakultet, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC LC Novi Sad, Kreativno edukativni centar, Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica, Visoka tehnička škola strukovnih studija Zrenjanin.
U 2010. godini „Noć istraživača” je organizovana na 600 lokacija u 250 gradova u 33 evropske države. Srbija se 2010. godine pridružila ovom velikom projektu i bila jedna od 33 zemlje u kojoj je organizovana „Noć istraživača”, a Novi Sad jedan od 250 gradova u Evropi i jedini u Srbiji u kome je održana ova manifestacija. Na samo jednoj lokaciji u Novom Sadu, u programu je uživalo 9 000 posetilaca. Tokom 9 sati izvedeno je 45 eksperimenata i demonstracija, učestvovalo je 163 istraživača, održano 5 takmičenja, jedan koncert i predstava za decu.

Sve informacije u vezi sa manifestacijom možete dobiti putem našeg sajta: www.nocistrazivaca.rs

Pratite najave putem naše stranice na Facebook-u: „NOĆ Istraživača – Srbija“
 

  • Nije moguće prikazati sliku.