Međunarodna konferencija – RDP 2011


26.05.2011. - 00:00
Uz organizacionu pomoć Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta tehničkih nauka i Matematičkog instituta SANU, Novi Sad će od 29. maja do 3. juna ove godine biti domaćin međunarodne naučne konferencije RDP 2011 – 6th Federated Conference on Rewriting, Deduction and Programming.
Svečano otvaranje je u ponedeljak, 30.maja 2011. godine u 9 časova na Fakultetu tehničkih nauka u amfiteatru “Nikola Tesla”, a na svečanosti će učestvovati predstavnici Ministarstva za prosvetu i nauku, Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, rektor Univerziteta u Novom Sadu, dekan Fakulteta tehničkih nauka i predsedavajući konferencije.

RDP 2011 čine dve renomirane konferencije i sedam pratećih radionica sa vodećim svetskim stručnjacima iz oblasti računarstva i matematike, koji dolaze sa najprestižnijih svetskih univerziteta. Najavljeno je učešće više od 100 naučnika i profesora sa prestižnih naučnih institucija iz Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Velike Britanije, Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Kine, Australije i drugih zemalja, sa prestižnih univerziteta među kojima su: Princeton, Stanford, Carnegie Mellon, Oxford, Imperial College, Tokyo, Nagoya, Kyoto, Bologna, Munchen, Ecole Normale Superieure, Ecole Politechnique, INRIA.

Jedan od predavača po pozivu je i čuveni prof. Vladimir Voevodsky (Princeton – Institute of Advanced Study, SAD, Rusija) nosilac Fieldsove medalje, najprestižnije svetske nagrade za dostignuća u matematici.

Osim prof. Voevodskog, predavači po pozivu su i prof. Sophie Tison (Universite Lille, Francuska), prof. Alexandre Miquel (Ecole Normale Supperieure de Lyon, Francuska), prof. Ashish Tiwari (SRI, Stanford, SAD), prof. Stephanie Weirich (University of Pennsylvania, SAD).

Ove međunarodne konferencije imaju tradiciju od preko 20 godina i ovo je prvi put da se održavaju u regionu Jugoistočne i Istočne Evrope. Dobijanje njihove organizacije je značajno priznanje našoj akademskoj zajednici i ujedno predstavlja veliku odgovornost da se ukazano poverenje opravda. Generalni predsedavajući i glavni organizator konferencije je prof. Silvia Gilezan, sa Fakulteta tehničkih nauka.

U radu ovog renomiranog međunarodnog naučnog skupa će učestvovati preko 40 naučnika i mladih istraživača sa svih univerziteta u Srbiji kao i iz prestižnih IT kompanija.

Detaljne informacije o konferenciji mogu se naći na adresi www.rdp2011.uns.ac.rs
 

  • Nije moguće prikazati sliku.


   (1)