Rezultati FORECAST programa razmene


11.05.2011. - 00:00
FORECAST program razmene studenata organizovan je od strane World Learning-a pod rukovodstvom USAID-a , a u saradnji sa Američkom ambasadom u Beogradu.

Cilj ovog programa je da se pošalje grupa nediplomiranih studenata iz Srbije na jednogodišnji akademski program u Sjedinjenim Američkim Državama.
Tokom godine, studenti imaju priliku da pored redovne nastave učestvuju i u aktivnostima raznih organizacija na kampusu, da učestvuju u društveno-korisnom radu i pohađaju praksu, a od njih se očekuje da svoje ispitne obaveze završe sa visokim akademskim uspehom koji su imali i u Srbiji, da se vrate u svoju zemlju i nastave sa studijama da bi diplomirali na svom fakultetu. Protekle tri godine FORECAST program razmene je poslao 105 studenata koji su proveli jednu akademsku godinu na osnovnim studijama u Sjedinjenim Američkim Državama i kojima je obezbeđena puna stipendija koja uključuje školarinu, putovanje, boravak i ishranu, zdravstveno osiguranje, manji mesečni dzeparac i knjige.
Kao i prethodnih godina, među finalistima sa svih univerziteta na nivou Srbije, našli su se i studenti Fakulteta tehničkih nauka, koji su dobili ovu prestižnu stipendiju i koji su na osnovu svog polja studiranja primljeni na sledeće univerzitete u Sjedinjenim Državama:

   Stevan Perovic– University of Arkansas, Fayetteville, AR
   Olga Nišević – Tennessee Tech University, Cookeville, TN
   Rastko Jokić – University of Missouri, Columbia, MO