RDP 2011 – 6th Federated Conference on Rewriting, Deduction and Programming


09.05.2011. - 00:00
Zadovoljstvo nam je što će naš Fakultet u periodu od 29. maja do 3. juna ove godine biti domaćin međunarodne naučne konferencije pod nazivom RDP 2011 – 6th Federated Conference on Rewriting, Deduction and Programming.

RDP 2011 čine dve renomirane konferencije i sedam pratećih radionica sa vodećim svetskim stručnjacima iz oblasti računarstva i matematike, koji dolaze sa najprestižnijih svetskih univerziteta. Ove međunarodne konferencije imaju tradiciju od preko 20 godina i ovo je prvi put da se održavaju u regionu Jugoistočne i Istočne Evrope. Dobijanje njihove organizacije je značajno priznanje našoj akademskoj zajednici i ujedno predstavlja veliku odgovornost da ukazano poverenje opravdamo na pravi nacin. Čast da bude generalni predsedavajući i glavni organizator konferencije dobila je Prof. Silvia Gilezan, sa Departmana za osnovne discipline u tehnici.
U radu ovih konferencija ce učestvovati preko 100 eminentnih naučnika i profesora sa prestižnih naučnih institucija iz Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Velike Britanije, Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, i drugih zemalja, sa prestižnih univerziteta među kojima spominjemo samo neke: Princeton, Stanford, Carnegie Mellon, Oxford, Imperial College, Tokyo, Nagoya, Kyoto, Bologna, Munchen, Ecole Normale Superieure, Ecole Politechnique, INRIA.
Ističemo da je jedan od predavača po pozivu Prof. Vladimir Voevodsky, sa Princetona, nosilac Fields-ove medalje, najprestiznije svetske nagrade za dostignuca u matematici. Osim Prof. Voevodskog, predavači po pozivu su i Prof. Sophie Tison (Universite Lille), Prof. Alexandre Miquel (Ecole Normale Supperieure de Lyon), Prof. Ashish Tiwari (SRI, United States), Prof. Stephanie Weirich (University of Pennsylvania, United States).
Sa zadovoljstvom se očekuje učešće profesora, saradnika i studenata našeg fakulteta u radu ovog renomiranog međunarodnog naučnog skupa.
Detaljne informacije o konferenciji mogu se naći na adresi www.rdp2011.uns.ac.rs
 

  • Nije moguće prikazati sliku.