Dani sveučilišta u Zagrebu na Univerzitetu u Novom Sadu


07.05.2011. - 00:00
Uvažene koleginice i kolege,
Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete stručnim predavanjima u okviru manifestacije „Dani Sveučilišta u Zagrebu“, čiji je domaćin Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

   PETAK, 13. 5. 2011. 13.30 – 15.30 časova Svečana sala Fakulteta tehničkih nauka

Održivost kao izazov – primjer kampusa Borongaj u Zagrebu
Prof. dr. sc. Bojan Baletić, prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju, Sveučilište u Zagrebu
Obnovljivi izvori energije – stanje i trend istraživanja i razvoja na Sveučilištu u Zagrebu
Prof. dr. sc. Nedeljko Perić, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu

O PREDAVAČIMA:

Dr. sc. Bojan Baletić, d.i.a., je prorektor za razvoj i prostorno planiranje Sveučilišta u Zagrebu i redovni profesor na Arhitektonskom fakultetu. Član je Hrvatske akademije tehničkih znanosti, član Odbora za međunarodnu suradnju Hrvatske komore arhitekata i njegov predstavnik u Architectural Council of Europe (ACE) za pitanja edukacije. Voditelj je radne skupine za planiranje kampusa u okviru ISCN (International Sustainable Campus Network). Bojan Baletić je bio voditelj većeg broja domaćih i međunarodnih projekata, objavio niz znanstvenih i stručnih radova. Autor je više arhitektonskih i urbanističkih projekata, te multimedijskih projekata. Član je (ili bio) mnogih udruga (DAZ, UHA, Ecovast, ZUIK HGK, NGO Korablja, ECAADE, CROSS, DSE). Voditelj je stručnog povjerenstva za obnovu Francuskog paviljona i SC u Zagrebu. Urednik je edicije „Sveučilište i grad”.
Predavanje će predstaviti izazove koje postavlja paradigma održivosti pred Sveučilište u Zagrebu i odgovore u planovima za novi kampus Borongaj Sveučilišta u Zagrebu.

Nedjeljko Perić diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1973., 1980. i 1989. Od 1973. do 1993. radio je u Končar-Institutu za elektrotehniku na poslovima razvoja i rukovođenja. Godine 1993. upošljava se na Zavod za automatiku i računalno inženjerstvo Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, gdje i danas radi kao redoviti profesor u trajnom zvanju. Područje njegova znanstvenog i stručnog rada je: procesna automatizacija, identifikacija sustava i teorija estimacije, napredne metode upravljanja te njihova primjena u obnovljivim izvorima energije. Prof. Perić predsjednik je udruge KoREMA te redoviti član Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Od 1. listopada 2011. obnaša dužnost dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.