Pet studenata Fakulteta tehničkih nauka dobitnici Vip-ove stipendije


05.05.2011. - 00:00
Pet studenata Fakulteta tehničkih nauka dobilo je stipendije kompanije “Vip mobajl” u okviru projekta “Budi Vip student”. Nagrađeni su studenti sa odseka za Inženjerski menadžment – Jovan Muškinja, Bojan Đuričković i Aleksandar Mlinar, studentkinja Saobraćaja – Sonja Nešić i student Elektrotehnike – Boško Mihić. Konkurs za četvrtu generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta “Budi Vip student” uspešno je završen odabirom 20 Vip studenata kojima su 20. aprila na svečanom prijemu dodeljena priznanja. Najbolji akademci dobili su plaćenu dvomesečnu letnju praksu u Vip-u, Acer notebook računar, smart telefon HTC Wildfire sa 15.000 dinara kredita, tri edukativna soft-skills seminara u okviru Vip kluba, predavanje stručnjaka Telekom Austria Grupe u okviru TAG kluba, kao i mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.
Vip stipendijama ove godine je, pored studenata Fakulteta tehničkih nauka, nagrađeno još dvanaest studenata Beogradskog univerziteta, dva studenta Niškog univerziteta i jedan student univerziteta u Kragujevcu.
Nagrade su studentima uručili Tanasis Kacirumpas, predsednik Upravnog odbora Vip-a, Jasna Matić, državna sekretarka za Digitalnu agendu i Petra Štangl, izvršni direktor za marketing u Vip-u.
Studenti su prolazili kroz dve faze selekcije da bi na kraju 40 najboljih ušlo u finalnu selekciju koja se održala početkom marta meseca u Kovačici. Kroz kreativne radionice i interaktivne igre stručnjaci su pratili i ocenjivali ponašanje pojedinaca i timova u različitim situacijama i procenjivali njihove analitičke sposobnosti, kreativnost, komunikativnost, snalažljivost, liderske osobine, sklonost ka timskom radu, reakcije u konfliktnim situacijama i sposobnost za rad pod stresom. Najvažniji deo finalne selekcije je predstavljala izrada “studije slučaja” u okviru koje je trebalo osmisliti način promocije Vipovog mobilnog interneta među studentskom populacijom. Članovi stručnog žirija, su ocenjivali njihovo poznavanje telekomunikacija i drugih oblasti koje su prezentovali, kao i njihove prezentacijske veštine i nivo poznavanja engleskog jezika.

Projekat “Budi Vip student” kompanija Vip mobile je pokrenula u novembru 2007. godine, sa ciljem da investira u obrazovanje i oblikovanje budućih eksperata u oblasti telekomunikacija na tržištu Srbije. Projekat su od samog početka podržali bivše Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo (danas Ministarstvo za kulturu, medije i informacione tehnologije), univerziteti i fakulteti sa pravom učešća u projektu i brojnih studentskih organizacija. “Budi Vip student” proglašen je za najbolji projekat u kategoriji inovacija na svečanoj dodeli Evropskih nagrada za volontiranje zaposlenih na nacionalnom nivou, u organizaciji Foruma poslovnih lidera i SMart Kolektiva. Vip je u četiri generacije stipendista uložio gotovo 500.000 evra. Takođe je bitno napomenuti da je 13 Vip studenata iz prethodne tri generacije danas zaposleno u Vip-u.