Eko-sajam


21.04.2011. - 00:00
Međunarodna studentska organizacija AIESEC u okviru projekta održivog razvoja “Promeni sve(s)t”, organizovaće “Eko sajam” i humanitarnu akciju u Dunavskom parku 26.aprila, sa početkom u 11 časova.
Na „Eko sajmu“, pored AIESEC-a, predstaviće se još 20 nevladinih organizacija, ekoloških organizacija i društveno odgovornih kompanija, koje će građanima deliti promotivni materijal i informisati ih o značaju održivog razvoja. Svi građani koji posete sajam moći će da se informišu na koji način i sami mogu da daju doprinos zaštiti životne sredine.

Posetiocima će, takođe, biti podeljene zelene trake, koje će simbolično predstavljati održivi razvoj, a svi oni koji ih budu nosili pokazaće da su spremni da se bore za čistiji, prijatniji i zdraviji grad Novi Sad. Pored toga biće organizovana simbolična akcija postavljanja kanti za separaciju otpada, u koje će građani moći da ubacuju plastiku, papir i limenke, i na taj način simbolično ukažu na značaj reciklaže za našu planetu, a za uzvrat biće im uručene nagrade za doprinos održivom razvoju.

Takođe, u okviru sajma biće održana izložba predmeta od recikliranih materijala koje su napravili učenici novosadskih osnovnih škola u okviru edukacije o ekološkom aspektu održivog razvoja koju su prethodnih nedelja održali edukatori iz AIESEC-a u saradnji sa praktikantima iz inostranstva. U okviru “Eko sajma” biće organizovana i humanitarna akcija na kojoj će se prikupljati igračke i školski pribor koje će biti uručeni socijalno ugroženoj deci.

Program održivog razvoja organizovan je sa ciljem da razvije svest i poveća aktivizam mladih, ali i humanitarnih i NVO u oblastima društvenog, ekonomskog i ekološkog aspekta održivog razvoja, i njihovo povezivanje sa Vladinim i privrednim sektorom. „Kroz ovaj projekat želimo da doprinesemo osposobljavanju mladih da kreativno i kritički misle, rešavaju probleme i međusobno sarađuju, i na taj način stvaraju održivi sistem“, kazala je koordinatorka projekta Jovana Lorek. Ona je dodala, da se Zemlja trenutno nalazi u veoma ozbiljnoj situaciji, i da je zato neophodno mladima ukazati na održivu soluciju i prirodne resurse koji predstavljaju nasleđe čoveka.

O AIESEC-u
AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 1700 univerziteta u preko 110 zemalja sa preko 50000 članova, AIESEC je prepoznata od strane Ujedinjenih Nacija kao najveća studentska organizacija na svetu.
Fokusirajući se na razvoj liderstva, AIESEC organizuje više od 470 konferencija, pruža preko 8.500 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu putem Globalnog programa razmene i više od 9.000 liderskih mogućnosti našim članovima,svake godine. AIESEC ima inovativan pristup razvijanju mladih ljudi fokusirajući se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost. AIESEC je organizacija koja stvara lidere, stvarajući mrežu agenata promena koji imaju pozitivan uticaj na društvo. Više informacija o organizaciji možete pronaći na www.aiesec.org.rs

Za više informacija:
Marta Banjac
Public Relations Manager
Promeni sve(s)t 2011
AIESEC LC Novi Sad
Mobile: +381 63 7399 486
E-mail: marta_ns_90@msn.com