Izbor za studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka i Univerziteta u Novom Sadu


05.04.2011. - 00:00
U skladu sa Poslovnikom o radu Studentskog parlamenta FTN, članom 83. Statuta FTN i članom 56. Zakona o visokom obrazovanju Republike Srbije, doneta je odluka o raspisivanju Izbora za studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka i Univerziteta u Novom Sadu.

Poslednji rok za predaju kandidatura je 14. april 2011. godine u 12h. Uslov za podnošenje kandidature je da je kandidat student koji je upisao odgovarajuću godinu studija u školskoj godini u kojoj se izbor vrši i da nije disciplinski kažnjavan na Fakultetu.
Kandidature se podnose u kancelariju studenta prodekana Save Božića (prvi sprat, pored šaltera za studentske stipendije i kredite) i moraju da sadrže:

   biografiju i fotografiju kandidata i
   50 potpisa studenata departmana (za parlament Fakulteta), odnosno 50 potpisa studenata Fakulteta (za univerzitetski parlament).

Student se može kandidovati i za parlament Fakulteta i parlament Univerziteta, i u tom slučaju dužan je da preda 2 formulara sa po 50 potpisa. Svaki student ima pravo da podrži potpisom onoliko kandidatura za fakultetski parlament koliko se predstavnika bira sa njegovog Departmana/Smera, a 5 kandidatura za parlament Univerziteta. Broj članova Studentskog parlamenta sa Departmana je sledeći: Industrijsko inženjerstvo i menadžment 5, Elektronika, energetika i telekomunikacije 4, Računarstvo i automatika 4, Saobraćaj 4, Grafičko inženjerstvo i dizajn 3, Mašinske struke 3, Arhitektura i urbanizam 3, Građevinarstvo 3, Inženjerstvo zaštite životne sredine 2, Smer za mehatroniku 1.

Nakon isteka predviđenog roka kandidature će biti pregledane radi utvrđivanja njihove potpunosti i biće istaknute liste kandidata.