Seminar: Fukushima akcident


02.04.2011. - 00:00
U ponedeljak, 4. aprila 2011.godine, od 17:15 do 20:00 časova na Fakultetu tehničkih nauka, u amfiteatru A2 “Milutin Milanković” održaće se seminar pod nazivom “Fukushima akcident” u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka i IEEE Serbia and Montenegro Section (http://www.ieee.uns.ac.rs) – IEEE Joint Chapter Power Electronics-Industry Application-Industrial Electronics Soc.- Novi Sad.
PROGRAM SEMINARA:

   Prof. dr Mirko Lalović, FTN: NUKLEARNA ENERGETSKA POSTROJENJA
   Prof. dr Vesna Spasić-Jokić, FTN: METROLOGIJA JONIZUJUĆIH ZRAČENJA
   Prof. dr Ištvan Bikit, PMF: GAMA SPEKTROMETRIJA
   Doc. dr Branka Đurović, VMA Beograd: ZDRAVSTVENE POSLEDICE NUKLEARNIH AKCIDENATA
   mr Trajan Stalevski, Nuklearni institut Vinča: MONITORING SISTEM GAMA ZRAČENJA
   Prof. dr Vesna Spasić-Jokić, FTN: MERE ZAŠTITE OD JONIZUJUĆIH ZRAČENJA

Skup će otvoriti prof. dr Ilija Ćosić, dekan FTN i prof. dr Vladimir Katić, predsedavajući IEEE Serbia & Montenegro Section.
Imajući u vidu nedavne dobro poznate događaje, studenti elektrotehnike i računarstva (FTN, DEET, smer Instrumentacija i merenje) su preduzeli aktivnosti kako bi upotpunili znanja stečena tokom redovnih studija – o jonizujućim zračenjima, njihovom dejstvu i merama zaštite. Članovi Katedre za električna merenja su se odazvali apelu studenata i predložili da se održi niz predavanja u vidu seminara pod zajedničkim nazivom: FUKUSHIMA AKCIDENT za studente FTN, PMF, Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, studente medicine na VMA, kao i za sve druge zainteresovane, sa ciljem da se pruže osnovne informacije o jednom značajnom i rasprostranjenom načinu dobijanja električne energije, zastupljenim tehnologijama, o uticajima na okruženje i mogućim posledicama primene.
Za detaljnije informacije o seminaru možete se obratiti prof. dr Vesni Spasić-Jokić: svesna@uns.ac.rs