Studentska organizacija AEGEE – Network Meeting


28.03.2011. - 00:00
Tokom nekoliko dana, od 17. do 20. marta, u Novom Sadu organizovan je Network Meeting studentske organizacije AEGEE. Ove godine je pripala čast AEGEE Novom Sadu da pokaže svoju organizaciju i sposobnost da ugosti 40-ak stranaca, te im pripremi odgovarajuće radionice i predavanja sa iskusnim trenerima ali i da ih upozna sa našom kulturom i običajima.

AEGEE je jedna od najvećih evropskih studentskih asocijacija, koja promoviše ujedinjenje Evrope, prekograničnu saradnju, komunikaciju, integraciju među studentima i teži da stvori otvoreno i tolerantno društvo sutrašnjice. AEGEE se upravlja ka promovisanju evropske saradnje i integracije među mladim ljudima, posebno onima u studentskom svetu. Upravo su ovo neki od problema o kojima se raspravljalo na radionicama tokom Network Meeting-a.

Trenutno članovi AEGEE Novog Sada rade na organizovanju PRES2 (Public Relations European School 2) koji će se održati od 8. do 15. maja i gde će iskusni predavači uputiti učesnike (studente iz mnogih zemalja Evrope) u uzbudljivi svet odnosa sa javnostima. Nakon toga, u julu, tradicionalno se organiizuje Putujući Letnji Univerzitet (Travel Summer University) koji se ove godine organizuje se dva lokala: AEGEE Maribor i AEGEE Rijeka gde će učesnici za dve nedelje obići više gradova, polazeći iz Maribora, preko Rijeke, Opatije, Beograda do Novog Sada.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.