Studenti FTN nagrađeni Pupinovom nagradom Matice srpske


23.03.2011. - 00:00
Prvu nagradu na konkursu Matice srpske za Pupinovu nagradu 2011 dobila je Tamara Ćeranić, master inž. FTN, Departman za energetiku, elektroniku i telekomunikacije za diplomski-master rad “Akvizicija i prenos podataka od male hidroelektrane do dispečerskog centra”, čiji mentor je bila prof. dr Dragana Bajić sa Katedre za telekomunikacije i obradu signala.

Drugu nagradu dobio je Jovan Bajić, master inž. FTN, Departman za energetiku, elektroniku i telekomunikacije za diplomski-master rad “Fiber optički senzori bazirani na promeni intenziteta svetlosti u optičkom vlaknu”, čiji mentor je bio prof. dr Miloš Živanov sa Katedre za elektroniku.

Treću nagradu dobio je Vladimir Milosavljević, master inž. FTN, Departman za energetiku, elektroniku i telekomunikacije za diplomski-master rad “Prenos podataka pri geofizičkim karotažnim merenjima HBD3 kodovanjem”, čiji mentor je bio prof. dr Miloš Živanov sa Katedre za elektroniku.

Pored ovih, dodeljena je još jedna druga i još jedna treća nagrada.

Pozivate se na uručenje nagrada, koje će se obaviti u Svečanoj sali Matice srpske, Novi Sad u PETAK, 01. aprila 2011. god. u 12 časova.