Poziv za učešće na seminaru o održivom razvoju i konkursu projektnih ideja


09.03.2011. - 00:00
U okviru projekta “Odgovorni mladi – održiva budućnost” raspisan je konkurs projektnih ideja koji traje od 10. februara do 1. aprila 2011. sa ciljem da se mladima od 18 do 27 godina pruži mogućnost da utiču na probleme iz sva tri aspekta održivog razvoja: ekološkog, socijalnog i ekonomskog.

Studentska organizacija “AIESEC” koja se bavi razvojem liderstva kod mladih po treći put organizuje projekat “Odgovorni mladi – održiva budućnost” koji ima za cilj edukaciju mladih o održivom razvoju i njegovim aspektima, kao i njihovu aktivaciju ne bi li mladi i sami počeli da traže rešenja koja utiču na rešavanje problema održivosti našeg društva. U okviru projekta “Odgovorni mladi – održiva budućnost” raspisan je konkurs projektnih ideja koji traje od 10. februara do 1. aprila 2011. sa ciljem da se mladima od 18 do 27 godina pruži mogućnost da utiču na probleme iz sva tri aspekta održivog razvoja: ekološkog, socijalnog i ekonomskog. Najbolje projektne ideje biće finansijski podržane od strane Coca-Cole Hellenic i EPS-a, i realizovane uz pomoć kompanija i “AIESEC”-a.

Kao podrška svima koji su zainteresovani za učešće na konkursu, i ne bi li se mladima koje generalno interesuje održivi razvoj kao tema pružila mogućnost da o istom više nauče, “AIESEC” u okviru projekta “Odgovorni mladi – održiva budućnost” organizuje i seminar “Dan održivog razvoja” u prostorijama Narodne banke Srbije, u Beogradu 10. marta 2011. sa početkom u 10h, kao i niz edukacija na temu održivosti u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Subotici. Na seminaru i pomenutim edukacijama mladi će biti u prilici da saznaju više o ekološkom, socijalnom i ekonomskom aspektu održivog razvoja i projektnom menadžmentu od stručnjaka iz pomenutih oblasti koji će biti predavači na seminaru u Narodnoj banci, i studentkinje iz Bugarske, Marije Krasteve, koja će držati edukacije van Beograda na engleskom jeziku.

Više informacija o samom projektu “Odgovorni mladi – održiva budućnost”, konkursu projektnih ideja i edukativnim aktivnostima, kao i prijave na sajtu:

   www.odrzivimladi.org.rs

Edukacija u Novom Sadu će biti održana u petak, 11. marta na FTN-u, u učionici AH1 sa početkom u 14 časova.