Zapažen nastup Fakulteta tehničkih nauka na Sajmu obrazovanja – Putokazi


02.03.2011. - 00:00
Fakultet tehničkih nauka nastupio je na 7. međunarodnom Sajmu obrazovanja “Putokazi” koji se održao od 24. do 26. februara u Master hali Novosadskog sajma. Sajam obrazovanja “Putokazi” je događaj koji afirmiše obrazovne institucije srednjoškolskog i visokoškolskog nivoa u zemlji i inostranstvu, a zainteresovanim za nastavak školovanja i stručno usavršavanje pruža potrebne informacije o uslovima upisa. Fakultet tehničkih nauka je predstavio novu kampanju za UPIS 2011, a svi zainteresovani za studiranje imali su priliku da na vreme prikupe podatke o studijskim programima, uslovima upisa i prijemnim ispitima. Kao i ranijih godina ova sajamska manifestacija bila je velika pomoć naročito učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola pri izboru životnog poziva.Uz državne i privatne srednje škole i viskoškolske ustanove i na ovogodišnjim “Putokazima” svoju obrazovnu ponudu izložili su i Ministarstvo unutrašnjih poslova, te Vojska Srbije, a predstavile su se i đačke i studentske organizacije. S ponudom vojvođanskih visokoobrazovnih instucija na “Putokazima” se upoznalo i stotinak učenika iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa koji su konkurisali za deset stipendija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, koje je obezbedilo Koordinaciono telo Vlade Srbije za ove opštine. Sajam je svečano otvorio prof. dr Žarko Obradović, Ministar prosvete Republike Srbije. Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je da će besplatno školovanje za učenike osnovnih i srednjih škola, uz obezbeđenje besplatnih udžbenika, ostati prioritet tog ministarstva. Bez obrazovanog stanovništva i kvalitetnog sistema obrazovanja Srbija neće moći da izbori ravnopravno mesto u modernoj Evropi, ali da otežavajuću okolnost predstavlja sadašnja ekonomska kriza, istakao je ministar Obradović.

FTN na Sajmu obrazovanja

Tokom tri sajamska dana, štand Fakulteta tehničkih nauka posetio je veliki broj maturanata iz Novog Sada, Zrenjanina, Bečeja, Kikinde, Subotice, Bačke Topole, Bačke Palanke, Inđije, Kule, Stare Pazove, i drugih gradova širom Vojvodine. Maturanti su pokazali veliko interesovanje za sve studijske programe na FTN. Marketing tim je uspeo da izuzetno perspektivne struke koje se obrazuju na Fakultetu tehničkih nauka što više približi đacima pojašnjavajući njihove glavne karakteristike, predmete kao i mogućnosti zapošljavanja. Studenti su kroz opušten razgovor sa maturantima odgovarali na pitanja koja maturante najviše zanimaju u ovom momentu poput: kako izgleda prijemni ispit, iz koje literature da se spremaju za prijemni ispit, šta ako ga ne polože iz prvog puta, kada počinje pripremna nastava iz matematike i arhitekture, šta rade inženjeri određene struke, itd.
Dokaz veoma zapaženog nastupa Fakulteta tehničkih nauka na Sajmu obrazovanja je i veliki broj afirmativnih članaka u novinama.
Nastup Fakulteta tehničkih nauka na 7. međunarodnom Sajmu obrazovanja “Putokazi” je u potpunosti opravdao viziju: VISOKO MESTO U DRUŠTVU NAJBOLJIH!
 



   (1)