Politecnico di Milano dodeljuje 100 stipendija za Master studije


18.02.2011. - 00:00
Studije počinju u oktobru a rok za slanje prijava je 28. februar. Dokumetacija koja se šalje poštom treba da bude poslata do 04. marta, dok je sertifikat znanja jezika potrebno dostaviti do 15. marta.

Pored studijskih programa koji startuju u oktobru postoji i mogućnost upisa na martovski semestar. Za upis na letnji semestar rok za slanje prijava otvoren od polovine avgusta do kraja septembra.
Pravo upisa na master studije, kao i pravo na stipendiju, imaju svi studenti koji poseduju bachelor ili master diplomu sa prethodno završenih studija (min. 180 ECTS), ili uverenje sa fakulteta da će diplomu steći pre odlaska na studije u Milano.
Na univerzitetu Politecnico di Milano postoje 32 programa Master of Science:

   www.polinternational.polimi.it/what/prospective-students/course-catalogue/course-level/master/

   Primljeni kandidati kojima ne bude odobrena stipendija niti budu oslobodjeni od plaćanja školarine, mogu se upisati na master uz plaćanje školarine u iznosu od 3300€ godišnje.

   Prema poslednjim istraživanjima (Piepoli, 2010), 70% diplomiranih studenata na Politecnico di Milano nalazi posao u roku od tri meseca, a 90% u roku od šest meseci. Specijalizovani “Career Service” centar održava kontakte sa svetom industrije i biznisa, nudeći diplomcima preko 200 poslovnih ponuda mesečno.
   Među studentima ovog fakulteta bili su i Giulio Natta (dobitnik nobelove nagrade, izumitelj polypropylena), arhitekta Renzo Piano, Govanni Battista Pirelli (osnivač kompanije za proizvodnju guma Pirelli) i dizajner Gianfranco Ferre.
   Politecnico di Milano je organizovan u 17 istraživačkih sektora koji sačinjavaju mrežu od 9 škola Tehničkih nauka (Schools of Engineering), Arhitekture i Dizajna. Postoji 31 kurs Bachelor of Science, 34 kursa Master of Science (od toga 11 na engleskom jeziku), i preko 30 programa doktorskih studija. U skladu sa Evropskim sistemom obrazovanja, nastava je podeljena na tri osnovna nivoa:
   B.Sc. – Bachelor of Science (Osnovne studije)
   M.Sc. – Master of Science (Specijalističke studije)
   Ph.D. – Doctoral Program (Doktorske studije)

Politecnico di Milano stipendira studente sa visokim prosekom (preko 9) za uključivanje u ASP program interdisciplinarnih kurseva.

   www.polinternational.polimi.it/what/alta-scuola-politecnica-asp/

Alta Scuola Politecnica (ASP) je elitna fakultetska ustanova za mlade talente koja nudi najboljim studentima priliku da razviju svoje sposobnosti kroz seriju inovativnih studijskih projekata ostvarenih u uskoj saradnji sa uticajnim pretstavnicima iz sveta biznisa i vladinih institucija.

Studenti upisani na ASP oslobodjeni su plaćanja školarine za Master of science studije na Politecnico di Milano, a uz to im je obezbedjen i besplatan smeštaj u Milanu toku studija, kao i finansijska sretstva za razvoj projekata. (za 2010/11 finansijska sretstva iznose oko 2000€ po studentu).

   www.asp-poli.it

Više informacija možete pronaći na veb stranici:
znanje.infostud.com/polimi

Kancelarija za međunarodnu saradnju FTN