TIMES Semi-Finals


07.02.2011. - 00:00
Od 25. do 28. februara 2011.godine na Fakultetu tehničkih nauka biće održano takmičenje rešavanja studije slučaja “TIMES SEMI-FINALS” u Novom Sadu. TIMES je projekat Evropskog udruženja studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta ESTIEM i predstavlja najveće takmičenje rešavanja studije slučaja u Evropi. ESTIEM Lokalna grupa Novi Sad, pored Lokalnih grupa Darmštat, Drezden i Ilmenau u Nemačkoj, Istanbul ITU u Turskoj, Lion u Francuskoj i Trondhajm u Norveškoj, imaće čast da organizuje jedno od sedam polufinala ovog prestižnog takmičenja. Pobednici ovih polufinala proćiće dalje u finale, koje će biti organizovano u Lisabonu, gde će se takmičiti za zvanje “Najbolji student Industrijskog inženjerstva i menadžmenta u Evropi”.

U Novom Sadu će se takmičiti devet ekipa iz osam država: Zagreb (Hrvatska), Sofija (Bugarska), Skoplje (Makedonija), Istanbul ITU (Turska), Bremen (Nemačka), Bukurešt (Rumunija), Budimpešta (Mađarska), Beograd i Kragujevac (Srbija). Ekipa Lokalne grupe Novi Sad će se takmičiti se u polufinalu u Istanbulu. Studenti će se takmičiti u studiji slučaja, disciplini koja predstavlja izučavanje i rešavanje realnih poslovnih problema i situacija gde odluka mora biti donešena. Takmičari imaju tri i po sata da izuče studiju slučaja, kao i da odluče koje bi najbolje rešenje odnosno odluka bila za datu situaciju. Nakon ovog vremena, studenti prezentuju svoje rešenje i odgovaraju na pitanja koja im postavlja stručni žiri. Polufinala, kao i finale, biće održani na engleskom jeziku.

ESTIEM
ESTIEM je osnovan 1990. godine u Ajndhovenu, Holandija, sa ciljem da poveže studente širom Evrope iste struke – Industrijskog inženjerstva i menadžmenta. Danas, ova organizacija ima 64 lokalne grupe u 26 evropskih zemalja i predstavlja jednu od najrazvijenijih studentskih organizacija u Evropi, sa oko 47.000 članova. Pored TIMES takmičenja, ESTIEM organizuje i brojne druge projekte, poput Brain Trainer, Vision, Europe3D, Summer Academy, ESTIEM Student Guide i ESTIEM Magazine.

Lokalna Grupa Novi Sad
Lokalna grupa Novi Sad je član ove organizacije od 2002. godine, tri godine nakon otvaranja smera za Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Tokom poslednje četiri godine, Lokalna grupa Novi Sad nalazi se među pet najaktivnijih grupa ESTIEMa, organizujući preko 18 događaja u Novom Sadu i ugostivši preko više od 150 studenata iz inostranstva. Pored Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ESTIEM u Srbiji ima ogranke na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu i Mašinskom fakultetu u Kragujevcu.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.