Uspeh studenata FTN-a na konkursu za rad u programskom paketu Autodesk Inventor


28.12.2010. - 00:00
Na tradicionalnom konkursu „Petar Damjanović“ koji se već četvrtu godinu raspisuje u organizaciji firme „OSA Računarski inženjering“ iz Beograda, učestvovali su sa svojim radovima i studenti treće godine mašinstva sa Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo Mirko Vučković, Nikola Nović, Ivan Knežević i Jovica Surčinski.

Na konkursu je biran najbolji rad iz oblasti izrade tehničke dokumentacije za mašine, uređaje i noseće metalne konstrukcije sa programskim paketom Autodesk Inventor. Zadatak za sve učesnike na konkursu je bio da na najbolji način povežu kreativno i produktivno u programu Autodesk Inventor, što omogućava pripremu konkurentnog proizvoda za plasman na tržište u najkraćem roku.
Među više od 30 prijavljenih studentskih radova sa mašinskih fakulteta i viših škola iz Srbije, Komisija je za finale izabrala šest najboljih radova. Kao izuzetan uspeh treba istaći da su u grupu od šest finalista izabrana 4 naša studenata. Kako je propisano pravilima konkursa u kategoriji studenata je dodeljena samo prva nagrada. U izjednačenoj konkurenciji, prvu nagradu je osvojio naš student Mirko Vučković. Osim prigodnih diploma koje su dodeljene svim finalistima, novčana nagrada za osvojeno prvo mesto je iznosila 1000 eura.

Naši studenti, finalisti konkursa, su osnovni deo svojih radova, kao obavezne zadatke, izradili koristeći program Autodesk Inventor u okviru osnovnih akademskih studija Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo na predmetu Projektovanje računarom koji se izvodi pod rukovodstvom prof. dr Jovana Vladića i asistenta mr Dragana Živanića.
Prepoznavši značaj i vrednosti ovog konkursa, koji podstiče studente da unaprede svoje obrazovanje i prate svetske trendove u ovoj oblasti, od ove godine nagrada “Petar Damjanović” je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.