Završena predsednička konferencija studenata elektrotehnike evrope – ECM 2010


02.12.2010. - 00:00
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope “EESTEC LC Novi Sad” je od 21. do 27. novembra 2010. godine organizovalo “Predsedničku konferenciju udruženja studenata elektrotehnike Evrope”–“EESTEC Chairpersons’ Meeting 2010”.
Ovaj događaj okupio je 70 najznačajnijih predstavnika “EESTEC” organizacije iz većine zemalja u Evropi (Nemačka, Španija, Finska, Grčka, Italija, Mađarska, Turska, Makedonija, Holandija, Švajcarska,... ). Pored 45 predsednika svih lokalnih komiteta, događaj je svojim prisustviom uveličao i internacionalni Upravni odbor “EESTEC-a”, članovi Nadzornog odbora, najistaknutiji internacionalni treneri naše organizacije kao i predstavnici međunarodnih kompanija i univerziteta, dugogodišnjih partnera “EESTEC-a”.

Ovo je jedan od najznačajnijih projekata koji pokazuje mogućnosti koje “EESTEC” pruža svojim članovima, poboljšavajući i razvijajući lične i socijalne veštine i sposobnosti, deleći iskustvo i znanje, pojašnjavajući način planiranja i menadžmenta na oba organizacijska nivoa, lokalnom i internacionalnom. Konferencija se održala na Fakultetu tehničkin nauka u Novom Sadu, trajala je 5 radnih dana i sastojala se od radnih sesija i treninga, simulacija i diskusija na različite teme. Drugog dana održali su se EDU Day i LC Fair. U okviru EDU DAY-a predstavili su se univerziteti iz zemlje i sveta sa svojim ponudama studijskih programa i stipendija, dok su se na LC Fair-u studentima Fakulteta tehničkih nauka predstavili svi lokalni komiteti naše organizacije.

Predsedničku konferenciju studenata elektrotehnike Evrope podržalo je i Ministarstvo omladine i sporta.

U toku je Međunarodna godina mladih. Ona predstavlja za nas novu šansu i mogućnost jer nam daje dodatnu energiju i predstavlja godinu kada će Srbija i mladi ljudi u Srbiji dobiti Zakon o mladima. Mladi su najpozvaniji da se pitaju o sadržaju i rešenjima zakona o mladima. Ministarstvo omladine i sporta nastoji da čuje želje mladih, da omogući njihovu informisanost kao i učešće u svakoj fazi izrade zakona. Proces izrade zakona o mladima sprovodi se u partnerstvu sa mrežom organizacija civilnog društva. Ministarstvo omladine i sporta želi da omogući aktivno učešće mladih u naporima da izgrade bolje okruženje i lepšu budućnost za sebe i svoju generaciju.

Više informacija o događaju možete pogledati na sajtu: www.ecm2010.rs kao i na web prezentaciji lokalnog komiteta EESTEC LC NOVI SAD: www.novisad.eestec.net.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.