Prezentacija FORECAST razmene studenata


05.11.2010. - 00:00
Pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji FORECAST razmene studenata za 2011/12 godinu. Predavanje će se održati u u utorak 09.11.2010. u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka sa početkom u 14 časova.

The World Learning Serbia field kancelarija, koja na osnovu ugovora FORECAST-a sa USAID-om, podržava 3 programa mobilnosti: Participant Training, the FORECAST Exchange Program, and Community Connections.

   Kroz program Participant Training, od 2006. godine je podržano 199 predavača koji su držali treninge za 4415 polaznika.
   FORECAST Exchange program, šalje studente iz Srbije i Crne Gore, u trajanju od jedne godine na neki od Univerziteta u SAD. Naredne školske godine je planirano finansiranje 48 studenata. Predviđeno je da studenti žive u domovima, da se aktivno uključe u život u kampusu i ostale aktivnosti kako bi na najbolji način iskusili Američku kulturu i običaje.
   The Community Connections program je od 2008. godine poslao 58 zaposlenih u okviru 6 različitih oblasti: Seoski i ruralni turizam, mladi i sport, mladi i zapošljavanje, poljoprivrede, marketinga i ekonomskog razvoja. Saradnja se bazirala na tronedeljnom boravku u privatnom smeštaju, profesionalnom razvoju i razmeni kulturnih običaja. Tokom 2009-2010 planiran je odlazak šezdestoro ljudi u okviru 6 novih oblasti: Upravljanje otpadom i recikliranje, konflikt u zakonima interesa, korporativna i društvena odgovornost, upostavljanja praksi, zdravlja žena i podrške bolničkih pacijenata.

Vise informacija o ovom programu je dostupno na veb stranici:
www.worldlearning.org.rs/pages/world-learning-en/world-learning-serbia.php