Otvoren konkurs za radne prakse


04.11.2010. - 00:00
Otvoren je konkurs za Univerzitetski program radne prakse u Skupštini, Pokrajinskoj vladi, pokrajinskim organima uprave i fondovima, direkcijama i zavodima čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina u 2010/2011. godini.

Univerzitetski programa radne prakse u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine u 2010/2011. godini zajednički organizuju Univerzitet u Novom Sadu i Skupština AP Vojvodine. Konkurs se raspisuje za 45 učesnika Programa koji će obavljati radnu praksu (decembar 2010. – jul 2011, 15 časova nedeljno), u jednoj od jedinica lokalne samouprave na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine i u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač skupština jedinice lokalne samouprave. Radna praksa će započeti nakon konačnog odabira učesnika Programa. Učešće u Programu predstavlja jedinstvenu priliku za sticanje radnog iskustva i praktičnog znanja o funkcionisanju lokalne uprave kao i za dodatnu edukaciju kroz radionice koje se organizuju u okviru Programa. Program radne prakse je volonterskog karaktera. Učesnici koji su uspešno završili učešće u Programu primiće novčanu nagradu, kao i sertifikat o učešću u Programu.

Učesnik u Programu može da bude:

   student koji studira po Zakonu o Univerzitetu ukoliko je u školskoj 2010/11. godini na završnoj godini studija, apsolvent ili student magistarskih studija;
   osoba koja je diplomirala po Zakonu o
   Univerzitetu u periodu od 1.? januara 2009. godine do dana zaključenja konkursa za učešće u Programu;
   student na studijama drugog stepena po Zakonu o visokom obrazovanju u školskoj 2010/11. godini ili osoba koja je završila studije prvog ili drugog nivoa studija po Zakonu o visokom obrazovanju u periodu od 1. januara 2009. godine do dana zaključenja konkursa za učešće u Programu.

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

   popunjeni prijavni formular (može se preuzeti sa sajtova: www.uns.ac.rs i www.razvojkarijere.uns.ac.rs)
   biografija na srpskom i engleskom jeziku
   potvrda od fakulteta o trenutnom statusu kandidata – za studente
   fotokopija uverenja o završenim studijama ili diplome fakulteta – za osobe koje su završile studije
   dve fotografije (3×3,5 cm)

Rok za prijave: 22.11.2010.