Ćulumovi dani na FTN – Otvaranje Amfiteatra A2 – Milutin Milanković


02.11.2010. - 00:00
U okviru manifestacije „Ćulumovi dani“ u ponedeljak, 8. novembra 2010. godine sa početkom u 12 časova akademik prof. dr Nikola Hajdin svečano će otvoriti obnovljeni Amfiteatar A2 i dodeliti mu ime „Milutin Milanković“. Milutin Milanković je velikan nauke, građevinac, astronom, matematičar, geofizičar, autor najpreciznijeg astronomskog kalendara na svetu, ali iznad svega utemeljivač moderne klimatologije i klimatskog modeliranja. Odlukom NASE svrstan je u petnaest najznačajnih naučnika sveta.
Društvo za popularizaciju nauke Novi Sad u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka tradicionalno organizuje manifestaciju „Ćulumovi dani“ u znak sećanja na profesora Živojina Ćuluma istaknutog naučnog radnika. U biografiji profesora Ćuluma posebno se ističe njegov rad na promociji i popularizaciji nauke.

PROGRAM:
POZDRAVNE REČI:

   prof. dr Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka
   prof. dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu
   prof. dr Dragoslav Petrović, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vlade AP Vojvodine

OTVARANJE OBNOVLJENOG AMFITEATARA I DODELA IMENA

   akademik prof. dr Nikola Hajdin, predsednik SANU „BESEDA O MILUTINU MILANKOVIĆU“,
   akademik prof. dr Nikola Hajdin

MUZIČKI PROGRAM – Bora Dugić

KOKTEL U KLUBU NASTAVNIKA

Program manifestacije je realizovan uz pomoć Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije – „Program podsticanja, promocije i popularizacije nauke“. Cilj podrške programa za promociju i popularizaciju nauke jeste da se podstakne opredeljivanje mladih za naučni rad, da se formira pozitivan stav prema nauci i tehnološkom razvoju kao i da se unapredi naučna pismenost šire javnosti.
Društvo za popularizaciju nauke Novi Sad je naučno-stručno društvo koje dugi niz godina radi sa ciljem da promoviše i popularizuje nauku u Novom Sadu i Vojvodini svim kategorijama stanovništva. Bavi se izdavačkom delatnosti, organizovanjem naučnih skupova, a članovi društva organizuju i naučna predavanja najmlađoj populaciji.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.