Otvoren konkurs za dodelu stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić


02.11.2010. - 00:00
Fond dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj po osmi put raspisuje konkurs za dodelu „Stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić“. Konkurs je namenjen studentima završnih godina fakulteta kao i mladim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom.

U okviru programa dvadeset pet izabranih stipendista iz Srbije će od juna 2011. boraviti na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, kao što su Siemens, Daimler i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogućava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju. Program je 2007. godine proširen i na ostale zemlje Zapadnog Balkana, tako da će se i ove godine stipendistima iz Srbije pridružiti i kolege iz susednih zemalja.

Program je nastao nakon atentata na Predsednika vlade Srbije dr Zorana Đinđića 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije dr Zorana Đinđića i približavanje Srbije i njenih građana EU kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i budućih
lidera u Srbiji.

Konkurs je otvoren do 14. novembra 2010.godine. Detaljnije informacije kao i online aplikacija mogu se naći na web adresi: www.stipendienprogramm.org

Zainteresovani kandidati mogu se informisati o programu na prezentaciji programa i DAAD-a koja će se održati 3.11.2010. godine u 8.30h na ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, ulica Dr. Sime Miloševića broj 16.
Za informacije o prezentacijama u ostalim gradovima, posetite web stranicu:

   www.fond-djindjic.org/index.php?option=com_content&task=view&id=581&Itemid=1