Internacionalni dani saobraćaja 2010 na FTN


20.10.2010. - 00:00
Svečano otvaranje manifestacije “Internacionalni dani saobraćaja 2010” biće upriličeno u SUBOTU, 23.10.2010. sa početkom u 9:40 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka. Manifestaciju će u subotu 23.10.2010. godine u 9:40 časova svečano otvoriti prof. dr Vladimir Katić, prodekan za finansije FTN, a studente i goste će takođe pozdraviti i prof. dr Vuk Bogdanović, direktor Departmana za saobraćaj FTN i prof. dr Dragan Jovanović, Katedra za Saobraćajne sisteme FTN.

“Internacionalni dani saobraćaja – IDS 2010.” u organizaciji studenata Fakulteta tehničkih nauka, Studentske Unije FTN i organizacije Tračak, u saradnji sa profesorima Departmana za saobraćaj FTN, trajaće dva dana i održaće se na nekoliko povezanih lokacija u okviru Fakulteta tehničkih nauka. U petak, 22.10.2010. godine, glavna tema glavna tema biće Poštanski saobraćaj, a u subotu, 23.10.2010. godine Bezbednost u saobraćaju. Osnovna ideja ovog projekta jeste upoznavanje studenata i šire javnosti sa novim zakonima i tehnologijama koje se koriste u oblasti saobraćaja. Projekat obuhvata nekoliko segmenata: predavanja u oblasti Bezbednosti saobraćaja i Poštanskog saobraćaja, upoznavanje sa opremom i tehnologijama koje se koriste u ovim oblastima, dinamične radionice, pokazne vežbe i multimedijalne prezentacije. Učesnici i posetioci će kroz razne radionice i dinamična predavanja bliže i bolje da se upoznaju i prihvate nove tedencije u oblasti saobraćaja.

U petak 22.10.2010. godine zakazano je predotvaranje manifestacije gde će u 10:00 časova prof. dr Momčilo Kujačić, rukovodilac studijskog programa Poštanski saobraćaj i telekomunikacije FTN, pozdraviti prisutne studente i najaviti predavače iz JP PTT saobraćaja “Srbija” i Republičke agencije za poštanske usluge, zakazane za petak.

U subotu 23.oktobra 2010.godine biće organizovano i nekoliko pokaznih vežbi:
1. Na poligonu ispred FTN-a biće prikazana pokazna vežba polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku- demonstracija bezbednog zaustavljanja vozila i službene i profesionalne komunikacije sa vozačem, demonstracija prisustva alkohola u organizmu vozača i demonstracija kontrole ispravnosti svetlosno-signalnih uređaja.
2. Zavod za hitnu medicinsku pomoć izvešće pokaznu vežbu “Saobraćajni traumatizam” ispred FTN-a. Tokom vežbe simuliraće se obaranje pešaka putničkim vozilom i davanje prve pomoći od strane instruktora. Potom cć biti prikazan dolazak ekipe Hitne pomoći koja zbrinjava povređenog, demonstrira opremu i način rada u realnom vremenu i uslovima.
3. “Mala škola parkiranja” ima za cilj da postojeće vozače nauči da se bezbedno i sigurno parkiraju bez ometanja celokupnog saobraćaja. Na poligonu ispred Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu biće organizovano prijavljivanje zainteresovanih vozača za besplatnu obuku u parkiranju. Posebna pažnja biće posvećena parkiranju unazad i paralelnom parkiranju.

Više informacija možete dobiti i na web prezentaciji: www.saobracaj.fascikla.com
 



   (1)