Prezentacija Erasmus Mundus stipendija


18.10.2010. - 00:00
Pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji Tempus kancelarije iz Beograda koja će se održati na Fakultetu tehničkih nauka u Svečanoj sali u četvrtak 21.10.2010. godine, sa početkom u 12 časova.
Tema prezentacije biće “Stipendije za studente iz Srbije za studiranje u Evropskoj uniji i poslediplomski programi razmene”.

Vise informacija možete pronaći na sajtu:
http://www.facebook.com/l/94ab3ZDckTPh78qFHFNSVqmEB8A;www.tempus.ac.rs/sr/erasmus-mundus/za-studente/mogucnosti-za-studente/

Konkursi za Erasmus Mundus master programe su otvoreni od septembra do kraja godine, ali treba obratiti pažnju, jer svaki program definiše preciznije svoje rokove prijavljivanja. Stipendija za master studente je 1000 evra mesečno, a obezbeđeni su i zdravstveno osiguranje, putni troškovi i sl. Stipendije za doktorante su od 1400 do 2800 evra.

Studenti iz Srbije imaju mogućnost da deo svojih dodiplomskih i poslediplomskih ili cele poslediplomske studije provedu studirajući na nekom od univerziteta iz Evropske unije. Za njih su namenjena dva programa razmene i stipendiranja: Basileus i JoinEU-SEE projekti.