Prezentacija rezultata planova upravljanja otpadom za 11 opština Južnobačkog okruga


27.09.2010. - 00:00
U sredu, 29. septembra 2010. godine sa početkom u 10 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka biće održana prezentacija preliminarnih rezultata lokalnih planova upravljanja otpadom za 11 opština Južnobačkog upravnog okruga.

U sklopu aktivnosti planiranja upravljanja otpadom koje GTZ projekat »Jačanje lokalne samouprave« sprovodi u Južnobačkom okrugu u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada (FTN) i drugim zainteresovanim stranama, istaknuta je potreba izrade studije o mehaničko – biološkom tretmanu (MBT) otpada za Južnobački okrug u funkciji budućeg regionalnog plana za upravljanje otpadom. Studija bi bila prva ove vrste u Srbiji i otvorila bi put ka ekonomičnijem i efikasnijem upravljanju otpadom u regionu Južne Bačke.
Sastanku će prisustvovati:

   Dr Miladin Avramov, Državni sekretar Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja
   Darija Šajin, Načelnica Južnobačkog upravnog okruga
   Predstavnici Nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ
   Predstavnici Instituta za upravljanje otpadom i otpadnim vodama Univerziteta u Štutgartu – ISWA
   Doc. dr Goran Vujić, Rukovodilac Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu/Fakultet tehničkih nauka
   Predsednici opština Južnobačkog okruga (Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bečej, Titel, Vrbas, Srbobran, Temerin, Žabalj, Sremski Karlovci i Beočin)
   Članovi Međuopštinske radne grupe za zaštitu životne sredine Južnobačkog upravnog okruga