Studenti IIM osvojili 1. mesto u Torinu u konkurenciji projekata


22.09.2010. - 00:00
Studenti Industrijskog inženjerstva i menadžmenta (Inženjerskog menadžmenta), članovi evropske asocijacije ESTIEM, u sastavu Sonja Martinov, Itana Madžgalj i Uroš Todorović, zajedno sa asistentom Mladenom Radišićem osvojili su prvo mesto na evropskom takmičenju u Torinu u kokunkurenciji projekata i dobili nagradu u iznosu od 2500 €.
Januara 2010. godine Torino, Italija, proglašen je za Evropsku prestonicu mladih. Tokom 2010. godine Torino će biti domaćin mnogim novonastalim inicijativama, projektima i kulturnim manifestacijama posvećenim mladima širom Evrope.

Međunarodni studentski kongres „Thinking Pot”, kao jedan od novonastalih inicijativa, održao se od 8. do 12. septembra 2010. godine u Torinu na kojem su učestvovali i studenti našeg Fakulteta, sa Departmana za Industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Torino je za vreme “Thinking Pot”-a ugostio preko 300 studenata iz Evrope različitih oblasti studiranja i interesovanja iz različitih evropskih asocijacija. “Pravo na budućnost”, kao pravo na bolje stura, bila je osnovna ideja ovog događaja. Pored predavanja eminentnih italijanskih profesora, radionica različitih evropskih asocijacija, takođe je bilo organizovano takmičenje u pisanju projekata.

Studenti Industrijskog inženjerstva i menadžmenta (Inženjerskog menadžmenta), ujedno i članovi evropke asocijacije ESTIEM, u sastavu Sonja Martinov, Itana Madžgalj i Uroš Todorović, zajedno sa asistentom Mladenom Radišićem osvojili su prvo mesto u pisanju projekta. U konkurenciji od preko 20 prijavljenih projekata od strane različitih evropskih asocijacija, kao što su AIESEC, ELSA, EESTEC, njihov projekat je proglašen kao najbolji od strane stručnog žirija, koji su činili predstavnici grada Torina i Univerziteta Politecnico di Torino, i nagrađen novčanom nagradom od 2.500 eura. Njihov projekat pod nazivom TIMES (Tournament In Management and Engineering Skills) predstavlja najveće takmičenje u rešavanju inženjerskih i menadžerskih poslovnih studija slučaja u Evropi. Naš Fakultet će u februaru 2011. godine biti domaćin ovog turnira, na kome se očekuje preko 40 studenata iz 9 evropskih zemalja.

Dodela nagrade od strane glavnog organizatora u centru Torina

Linkovi sa zvaničnog sajta događaja “Thinking Pot”:

   www.thinkingpot.it/en/project-list-2010.html
   www.thinkingpot.it/en/project-list-2010/winner-projects.html