Konferencija ISWA BEACON 2010


16.09.2010. - 00:00
Konferencija ISWA Beacon 2010 – „Javno – privatno partnerstvo i opasan otpad u zemljama u razvoju u regionima Jugoistočne Evrope, Srednjeg Istoka i Mediterana“, u organizaciji Međunarodne asocijacije za upravljanje otpadom-ISWA, Srpske asocijacije za upravljanje otpadom-SeSWA, Pokrajinskog sekretarijata za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo i Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu Fakulteta tehničkih nauka, održaće se u Novom Sadu od 8. do 10. decembra 2010. godine.
Konferenciju ISWA Beacon 2010. svečano će otvoriti mr Atilio Savino, predsednik Međunarodne asocijacije za upravljanje otpadom-ISWA uvodnim predavanjem na temu: „Klimatske promene i čvrsti otpad“. Konferencija će obuhvatiti sledeće teme: Javno – privatno partnerstvo (JPP), Opasan otpad (Medicinski otpad) i Upravljanje otpadom: Studije slučaja.
U sklopu Konferencije biće održana radionica u okviru Methane to Markets programa. Radionicu će voditi stručnjaci Agencije za zaštitu životne sredine SAD (US EPA), kao i eksperti iz Poljske, Rusije, Ukrajine, Bugarske i američke kompanije SCS Engineers.
Konferencija ISWA BEACON ima za cilj razmenu znanja i iskustava iz oblasti strateškog planiranja upravljanja otpadom, što je jedno od trenutno najaktuelnijih tema ne samo u Srbiji već i u okruženju. Strateško planiranje i uspostavljanje održivog sistema upravljanja otpadom u vremenu prilično ograničenih finansijskih sredstava je od izuzetno velike važnosti za realizaciju projekata u oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. Izgradnja regionalnih deponija i regionalna organizacija sistema upravljanja otpadom, sanacija postojećih deponija, primena novih tehnologija iskorišćenja otpada, smanjenje troškova adekvatnog upravljanja otpadom samo su neke od tema kojima se stručnjaci bave na konferenciji.

Pozivaju se autori da prijave apstrakte u skladu sa smernicama koje se nalaze u sekciji Documents, u okviru web site-a Konferencije – www.iswabeacon.rs. Rok za prijavu apstrakata je 1. oktobar, a rok za prijavu radova 10. novembar 2010. godine.
Na web site-u Konferencije omogućena je registracija i prijava apstrakata u sekciji Online registration.

Više informacija možete dobiti putem e-maila: contact@iswabeacon.rs, web prezentacije konferencije: www.iswabeacon.rs ili na telefon: +381-21-4852458