PHIDAC 2010. – Svečano otvaranje


16.09.2010. - 00:00
Simpozijum studenata doktorskih studija iz oblasti građevinarstva, arhitekture i zaštite životne sredine će se održati od 17-18. septembra 2010. godine u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka, Departmana za Građevinarstvo, Departmana za Arhitekturu i urbanizam i Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine. Simpozijum će otvoriti prof. dr ILija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka.

Ovaj simpozijum treba da posluži kao forum gde studenti doktorskih studija iz oblasti građevinarstva, arhitekture i zaštite životne sredine imaju mogućnost da predstave rezultate svog naučnog rada. S druge strane, uloga članova Programskog odbora je da analiziraju i diskutuju predstavljene rezultate i daju sugestije u cilju podrške budućem radu studenata doktorskih studija. Simpozijum daje mogućnost studentima doktorskih studija da upoznaju način rada i sistem školovanja studenata sa drugih fakulteta. Članovi Programskog odbora recenziraće sve pristigle radove, a prihvaćeni radovi biće publikovani u Zborniku radova. Tokom održavanja skupa, autori će prezentovati svoje radove u okviru pojedinih sesija simpozijuma. Njihove prezentacije biće praćene diskusijama i sugestijama članova Programskog odbora i ostalih učesnika. Programom rada predviđene su prezentacije naučnih knjiga, predavanja istaknutih naučnika, kao i okrugli sto sa temom “Iskustva u sprovođenju doktorskih studija iz oblasti arhitekture, građevinarstva i zaštite životne sredine”.

Učešće na simpozijumu mogu uzeti studenti doktorskih studija, doktoranti, profesori doktorskih studija i mentori doktorskih radova iz oblasti arhitekture, građevinarstva i zaštite životne sredine i zaštite na radu, a zvanični jezik skupa je srpski i engleski jezik. Referati se mogu pisati na srpskom ili engleskom jeziku.