Restart na manifestaciji Mixer Design Expo


08.06.2010. - 00:00
Studentska grupa RestArt i Departman za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, predstavili su se na Beogradskoj manifestaciji Mixer Design Expo drugu godinu za redom sa projektom „?????????“.

Projekat „?????????“ koji je ovom prilikom prezentovan, predstavlja interaktivnu postavku, koja odaje čast ideji u arhitekturi, dizajnu, umetnosti i tehnilogiji, ali i ljudima kao nosiocima tih ideja.

Sam naziv „?????????“ ideju u arhitekturi predstavlja na nesvakidašnji način, kombinujući realnost i imaginaciju, nauku i bajke. Materijalizovane u vidu balona punjenih helijumom i gusto rasporedjene, “ideje” pokrivale su tavanicu našeg izložbenog prostora. Niti balona nose kataloge (knjige/bajke) sa retospektivom dosadašnjih projekata RestArta ali istovremeno predstavljaju simbolizaciju arhetipske kolibe i dvovodnog krova. Ovaj multiplicirani arhetip takodje može simbolizovati grad, koji u dimenzionoj koliziji sa urbanim nameštajem pod njim jasno priča o arhitekturi koju promovišemo. Katalozi i niti formirali su horizontalnu ravan izmedju poda i plafona pod kojom su bili izloženi prototipovi – projekti Duvan?ak i Mesto susreta, nastali u okviru projekta MAKETIME.

Ovim putem zahvaljujemo se Fakultetu tehničkih nauka, Departmanu za arhitekturu i urbanizam i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine koji su nam omogućili učešće na najvažnijom manifestaciji i smotri domaćeg dizajna.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.