Konkurs za projekat Roads to Respect – Evropski savet za bezbednost saobraćaja


11.05.2010. - 00:00
Konkurs za projekat „Roads to Respect“ (R2R) – „Putevi za poštovanje“, koji organizuje Evropski savet za bezbednost saobraćaja – European Transport Safety Council (ETSC) biće predstavljen studentima saobraćajnog odseka u sredu 12. maja 2010.

Projekat se odnosi na otklanjanje crnih tačaka na putnoj mreži i omogućava studentima saobraćaja sticanje jedinstvenog iskustva u toj oblasti.

Članovi Evropskog saveta za bezbednost saobraćaja (ETSC) će posetiti Fakultet Tehničkih Nauka u sredu 12. maja i u 14 časova u zgradi mašinskog instituta održati prezentaciju kako bi se studentima na najbolji način predstavio projekat . Na taj način otvara se konkurs na koji će studenti slati svoje aplikacije i motivaciona pisma. Oni studenti koji budu izabrani, u septembru 2010. godine otputovaće u Brisel na sedmodnevni kurs iz bezbednosti saobraćaja. Nakon toga sledi devetomesečni rad na projektu i studenti koji ostvare zapažene rezultate u realizaciji projekata biće nagrađeni od strane ETSC-a vrednim priznanjem. Ovo je prilika za sve zainteresovane studente da se prijave i steknu profesionalno iskustvo u oblasti bezbednosti saobraćaja jer ETSC dovodi eksperte svetskog ranga u obučavanje budućih stručnjaka.
Konkurs je otvoren do 15. jula i prijavljivanje kandidata se vrši na adresi: www.etsc.eu/R2R.php

Pored Srbije, na projekat se mogu prijaviti i studenti saobraćaja iz Bosne i Hercegovine, Italije i Poljske a ukupno 15 studenata će dobiti učešće u projektu. Jedan od ciljeva je i upoznavanje studenata iste stručne opredeljenosti što je od naročitog značaja u kreiranju karijere budućih diplomaca.