FTN potpisao ugovor o poslovno – programskoj saradnji sa RTV Vojvodine


19.04.2010. - 00:00
Fakultet tehničkih nauka je, u petak 16. aprila, potpisao ugovor o poslovno – programskoj saradnji sa Radiodifuznom ustanovom Vojvodine „Radio – televizijom Vojvodine“ (u daljem tekstu: RUV).

Ovim ugovorom se unapređuje međusobna saradnja u oblasti obrazovanja, tehničke saradnje, proizvodnje i emitovanja programa.
Fakultet tehničkih nauka će, u skladu sa važećim studijskim programom, upućivati svoje studente na stručnu praksu u RUV, dok se RUV obavezuje da će emitovati priloge o značajnim novostima i događajima na FTN-u, ali i da će obezbediti gostovanja stručnih kadrova sa FTN-a, u svojim informativnim emisijama u skladu sa programskim potrebama i uređivačkom politikom.

Takođe, Fakultet tehničkih nauka se ovim ugovorom obavezuje da će vršiti školovanje zaposlenih na osnovnim i master studijama, ali i da će učestvovati u internoj edukaciji zaposlenih u RUV.

FTN i RUV će od sada biti u prilici da zajednički učestvuju u kreiranju medijskih projekata i nastupa na Sajmovima.

Potpisivanju ugovora o poslovno – programskoj saradnji, prisustvovali su dekan Fakulteta trehničkih nauka, prof. dr Ilija Ćosić i generalni direktor Radio – televizije Vojvodine, Blažo Popović.