Otvaranje izložbe MAKETIME – studentska grupa RestArt


22.03.2010. - 00:00
U četvrtak 25.03.2010.godine u galeriji IZBA, Železnička 4, sa početkom u 21h biće otvorena izložba u organizaciji studentske grupe Restart sa Departmana za arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka i urbanizam i Manual Muzeja Zaboravljenih Umetnosti M.F.A.M., povodom međunarodnog studentskog seminara i konkursa MAKETIME. Tema izložbe su radovi pristigli putem internet sajta www.teamrestart.com povodom projekta MAKETIME – međunarodnog studentskog konkursa i seminara na temu urbanog mobilijara, ispirisanog fenomenom vremena u arhitekturi i urbanizmu.

Na konkurs se odazvalo 43 tima studenata arhitekture i dizajna iz Koreje, Indije, Poljske, Japana, Rusije, Portugala, Španije, Škotske, Engleske, Bosne i Hercegovine, Ukrajne, Hrvatske, Rumunije, Zimbabvea, Austrije, Kipra, Italije i Srbije. U finalnoj fazi projekta koja će se održati na otvorenom parku Manual Muzej Zaboravljenih Umetnosti M.F.A.M., Somborska 2, u periodu od 21-24.04.2010. osam odabranih timova će izvoditi svoja rešenja nakon čega će stručni žiri odabrati i vrednim nagradama nagraditi najbolja. U finalnom takmičenju učestvuju timovi iz Rusije, Poljske, Italije, Kipra, Engleske, Škotske i Srbije.

Projekat MAKETIME je drugi Restartov međunarodni studentski konkurs. Ovim i sličnim projektima želimo objediniti savremene pristupe u arhitekturi, nauci i tehnologiji, umetnosti i dizajnu. Posebno se daje značaj izvođenju i realizaciji na otvorenom gradskom prostoru čime se promoviše arhitektura kao nauka i umetnost i javnost podstiče na razmišljanje.