Izložba DVORAC DUNĐERSKI U ČELAREVU


16.03.2010. - 00:00
U četvrtak, 18.03.2010. sa početkom u 18 časova u Galeriji “Đura Kojić” na FTN, biće održano svečano otvaranje izložbe pod nazivom “DVORAC DUNĐERSKI U ČELAREVU – Instrumenti i metode za konzervaciju i valorizaciju kulturnog nasleđa” u organizaciji Departmana za Arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka.

PROGRAM SVEČANOG OTVARANJA IZLOŽBE:

   18.00 časova – prof. dr Laura Baratin, Univezritet Karlo Bo u Urbinu (Italija) – Predstavljanje IMCHCV master kursa i uvodno predavanje
   19.00 časova – prof. dr Darko Reba – Departman za Arhitekturu i urbanizam, Svečano otvaranje izložbe

Autorski tim koji čine Jadranka Bugarski, Mirjana Sladić, Nedeljka Đaković, Sonja Stamenković i Vesna Jovanović, diplomirani inženjeri arhitekture-masteri i koordinatori prof. dr Đura Kojić, prof. dr Darko Reba i ass. Marko Todorov, dia-master, ispred Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta tehničkih nauka – Departmana za arhitekturu i urbanizam, predstavljaju ovom izložbom završni rad master studija koji je proistekao iz međunarodne saradnje ostvarene između FTN i Univerziteta ”Karlo Bo“ iz Urbina i Univerziteta ”La Sapijenca“ iz Rima – Škola za specijalizaciju restauracije spomenika kulture.

Projekat tima iz Srbije, Fakulteta tehničkih nauka – Departmana za arhitekturu i urbanizam, nastao je tokom 2008. i 2009. godine, gde je kao reprezentativni primer ugroženog nasleđa predstavljen opsežan projekat studije Dvorca Dunđerski u Čelarevu. Dvorac Dunđerski je kategorisan kao kulturno dobro od izuzetnog značaja, a park koji ga okružuje kao zastićeno prirodno dobro. Rad na projektu trajao je godinu dana.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.