Student Departmana za Energetiku i procesnu tehniku pobedio na nacionalnom takmičenju


15.03.2010. - 00:00
Igor Mujan, student Departmana za Energetiku i procesnu tehniku pobedio je na nacionalnom takmičenju na temu „Održivo korišćenje energije u zgradama”.

U okviru takmičenja koje je organizovalo nacionalno društvo za grejanje, klimatizaciju i hlađenje Srbije (KGH) ispred Evropske federacije nacionalnih društava za KGH (REHVA), student Fakulteta tehničkih nauka (Departman za energetiku i procesnu tehniku) Igor Mujan pobedio je sa svojim radom na temu “Pasivni i obnovljivi energetski sistemi primenjeni na porodičnu kuću” (PASSIVE AND RENAWEBLE ENERGY SYSTEMS APPLIED ON A HOUSING ESTATE). Mentor rada bio je Aleksandar Anđelković, MSc. U okviru takmičenja učestvovali su radovi studenata Beogradskog, Niškog, Kragujevačkog i Novosadskog univerziteta.

Kao nagradu za pobedu na nacionalnom takmičenju Srbije, pored priznanja i REHVA sertifikata, rad će imati priliku da učestvuje na Evropskom takmičenju zajedno sa ostalim nacionalnim pobednicima, koje će se održati u okviru Kongresa “KLIMA 2010” od 9-12. maja 2010. godine, Antalija, Turska.

Ovo predstavlja veliko priznanje za Fakultet tehničkih nauka, kao i za rad sa studentima, koji svoje studije završavaju primenom najnovijih dostignuća u oblasti tehnike.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.