PHIDAC 2010. – I obaveštenje


17.02.2010. - 00:00
PHIDAC 2010. – II simpozijum studenata doktorskih studija iz oblasti građevinarstva, arhitekture i zaštite životne sredine održaće se od 17-18. septembra 2010. godine u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka, Departmana za Građevinarstvo, Departmana za Arhitekturu i urbanizam i Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine.

Ovaj simpozijum treba da posluži kao forum gde studenti doktorskih studija iz oblasti građevinarstva, arhitekture i zaštite životne sredine imaju mogućnost da predstave rezultate svog naučnog rada. S druge strane, uloga članova Programskog odbora je da analiziraju i diskutuju predstavljene rezultate i daju sugestije u cilju podrške budućem radu studenata doktorskih studija. Simpozijum daje mogućnost studentima doktorskih studija da upoznaju način rada i sistem školovanja studenata sa drugih fakulteta. Članovi Programskog odbora recenziraće sve pristigle radove, a prihvaćeni radovi biće publikovani u Zborniku radova. Tokom održavanja skupa, autori će prezentovati svoje radove u okviru pojedinih sesija simpozijuma. Njihove prezentacije biće praćene diskusijama i sugestijama članova Programskog odbora i ostalih učesnika. Programom rada predviđene su prezentacije naučnih knjiga, predavanja istaknutih naučnika, kao i okrugli sto sa temom “Iskustva u sprovođenju doktorskih studija iz oblasti arhitekture, građevinarstva i zaštite životne sredine”.

Učešće na simpozijumu mogu uzeti studenti doktorskih studija, doktoranti, profesori doktorskih studija i mentori doktorskih radova iz oblasti arhitekture, građevinarstva i zaštite životne sredine i zaštite na radu, a zvanični jezik skupa je srpski i engleski jezik. Referati se mogu pisati na srpskom ili engleskom jeziku.