Dvadeset novih stipendija za treću generaciju Vip studenata


21.01.2010. - 00:00
Otvoren je konkurs za treću generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta „Budi Vip student” i trajaće do 20. februara 2010. godine.

Projekat „Budi Vip student“ podržavaju Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, univerziteti i fakulteti sa pravom učešća i brojne studentske organizacije. Vip mobile u treću generaciju Vip studenata ulaže 120.000 evra. Stručni žiri će, kroz tri eliminacione faze, krajem aprila izabrati novih 20 Vip studenata kojima će biti pružena prilika da u Vipu steknu i usavrše svoje znanje iz oblasti telekomunikacija. Sve informacije o projektu i formulare za prijavljivanje studenti mogu da preuzmu na sajtu www.jasamvip.rs

„Budi Vip student“ je jedan od najsveobuhvatnijih programa stipendiranja u zemlji koji studentima nudi sinergiju teorijskog znanja i praktičnog rada, koja nije dovoljno zastupljena u našem obrazovnom sistemu. U protekle dve godine, u okviru projekta „Budi Vip student” stipendirano je 40 studenata. Nakon završene letnje prakse, u Vipu ih je zaposleno osam, dok je petoro angažovano na pojedinačnim projektima. Vip mobile u treću generaciju Vip studenata ulaže 120.000 evra.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija Elektrotehničkog (Tehničkog), Matematičkog, Saobraćajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i srodnih fakulteta državnih univerziteta u Novom Sadu (Fakultet tehničkih nauka), Nišu i Kragujevcu, sa prosečnom ocenom 8 i više i odličnim znanjem engleskog jezika i rada na računaru. Najboljih 20 Vip studenata dobiće kao nagradu plaćenu školarinu za prvu godinu master/doktorskih studija na matičnom fakultetu, dvomesečnu plaćenu letnju praksu u Vipu, putovanje u Beč i posetu centrali Mobilkom Austria grupe i Telekoma Austria, mentorstvo senior menadžera Vipa, kao i Vip telefone i SIM kartice.

U prvoj fazi kandidati su u obavezi da pošalju CV, odgovore na tri postavljena pitanja i napišu esej na engleskom jeziku na zadatu temu iz oblasti telekomunikacija. U drugi krug prolazi 60 studenata sa kojima će biti obavljeni individualni intervjui, kada se pravi selekcija 40 kandidata koji prolaze u treći, završni krug. Nakon finalnog vikenda i ocene rada na vežbama i „studijama slučaja” u trećem krugu, stručni žiri će proglasiti 20 Vip stipendista.

Za izbor kandidata zaduženi su stručnjaci kompanije Vip mobile na čelu sa predsednikom UO Aleksandrom Šperlom, dr Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta, kao i doc. Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Više informacija na: www.vipmobile.rs
 

  • Nije moguće prikazati sliku.