Prezentacija projekta MAKETIME


21.12.2009. - 00:00
U sredu, 23.12.2009. u 18:15h, u amfiteatru AH1 „Ranko Radović”, na 4. spratu FTN, održaće se prezentacija projekta MAKETIME u organizaciji studentske grupe RestArt, sa Departmana za arhitekturu i urbanizam.

Projekat MAKETIME u organizaciji studentske grupe RestArt, sa Departmana za arhitekturu i urbanizam i Manualovog Muzeja Zaboravljenih Umetnosti M.F.A.M., predstavlja međunarodni studentski konkurs-seminar, na temu urbanog mobilijara i fenomena vremena u arhitekturi i urbanizmu. Konkurs se raspisuje za sve studente arhitekture i dizajna na nivou Srbije i Evrope. Učešćem na konkursu studenti dobijaju priliku da svoja rešenja izvedu i dobiju vredne nagrade u okviru The Manual Co. radionice www.themanualco.com u Novom Sadu.

Cilj studentske grupe RestArt i projekta „MAKETIME“ je da se putem originalnog koncepta dođe do finalnog proizvoda i time doprinese povezivanju tehnologije, nauke i umetnosti. Konkurs je raspisan 15.12.2009, teći će kroz različite faze u okviru kojih su predviđene i izložbe pristiglih konkursnih radova, a finalizacija i izvođenje najboljih rešenja je predviđeno za april 2010.
Studentska grupa RestArt postoji od decembra 2008. godine, i da za sobom ima već dva uspešna projekta: „ZID?“ izvedene u toku aprila 2009. u Katoličkoj porti u Novom Sadu i „Architectural rasadnik“, sa kojim je učestvovala na MIXER DESIGN EXPO-u u Beogradu maja 2009.

Više informacija možete pogledati na internet stranici www.teamrestart.com.