Poseta i učešće studenata Fakulteta tehničkih nauka na 40. kongresu KGH


14.12.2009. - 00:00
Na osnovu inicijative studenata članova ASHRAE studentskog ogranka, organizovana je poseta jubilarnom 40. kongresu KGH koji se održao od 2-4. decembra 2009. godine u Sava Centru u Beogradu

Više od pedeset studenata bili u prilici da drugog dana kongresa posete izložbu od preko 170 izlagača i prisustvuju radu dela kongresa vezanih za studentske aktivnosti. Programu namenjeno studentima, prisustvovalo je više od 200 akademaca iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša i Soluna. Buduće mlade kolege radove su izlagali u aneksu B, podeljene na četiri tematske grupe: energetske potrebe zgrada sa aspekta grejanja i klimatizacije, pametna zelena arhitektura, hlađenje i kotlovi. Studenti Fakulteta tehničkih nauka prezentovali su četiri rada.
Student Igor Mujan izložio je rad na temu – Savremeni sistemi nekonvencijalnog grejanja i hlađenja primenjeni na porodičnu kuću (mentor prof.dr Radivoje Bjelaković), Zoltan Lastović – Ispitivanje aerodinamičkih karakteristika vazdušno-dimnog trakta kod kotla VKLM-58 (mentor prof.dr Ivan Pešenjanski), M.Jevtić.N.Miličić – Zelene zgrade Srbije-pametna, inteligentna, zelena arhitektura (mentor doc.dr V.Čongradac), I.Kovačević, B. Mrkajić, Sava Marinkov – Primena savremenih rešenja u realizaciji „zelenih“ zgrada (mentor doc.dr V.Čongradac). Studentski radovi izlagani na 40. Kongresu o KGH bili su izuzetnog kvaliteta.