Proslava 10 godina Inženjerstva zaštite životne sredine na FTN


13.10.2009. - 00:00
U petak, 9. oktobra 2009. godine, sa početkom u 12 časova u Svečanoj sali FTN, Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine proslavio je 10 godina postojanja i uspešnog rada.

Na svečanosti koja je organizovana povodom desetogodišnjice, predstavljena su dostignuća Departmana u oblasti edukacije, naučno istraživačkog rada, saradnje sa privredom kao i saradnje sa relevantnim institucijama.
U okviru proslave dodeljene su plakete i zahvalnice značajnim ljudima i institucijama, za doprinos, osnivanju i razvoju Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine:
1. Diplome i nagrade najboljim studentima za izuzetan uspeh u predhodnih deset godina – nagrade je dodelila g-đa Dušanka Sremački, pokrajinski sekretar za arhitekturu urbanizam i graditeljstvo:

   Prvi student koji je diplomirao na Inženjerstvu zaštite životne sredine – mr Dejan Ubavin
   Najbolja studentkinja za deset godina Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine – Zorica Vojnović
   Najbolja aktivna studentkinja na Inženjerstvu zaštite životne sredine – Nevena Šenk

2. Plakete za izuzetan doprinos razvoju Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine – plakete su dodelili g-đa Mirjana Milošević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i prof. Dr Janko Hodolič, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju FTN

   Kompanija „La Farge“
   Kompanija „Elektrovojvodina“
   Ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja
   3. Plakete za izuzetan doprinos osnivanju i razvoju Departmana za Inženjerstvo zaštite životne sredine – plakete je dodelio prof. Dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu
   prof. dr Đorđe Bašić (posthumna plaketa)
   prof. Dr Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka
   prof. dr Mirjana Vojinović-Miloradov, profesor-emeritus

U okviru proslave, bio je promovisan i novi broj specijalizovanog magazina “KOMPAKT” koji izdaje Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine.

Mnogobrojni gosti su ukazali na vreme brzih i velikih promena u svetu i na pritisak javnosti da se ubrzanim tempom preduzimaju mere na zaštiti životne sredine, a od vitalnog značaja za našu zemlju je uspostavljanje kvalitetnih i efikasnih obrazovnih i istraživačkih programa u oblasti zaštite životne sredine, posebno inženjerstvu iz ovog domena kako bi se problemi u praksi brže rešavali i nasleđe prošlosti saniralo.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.