Peti međunarodni simpozijum – TIO-5 2009


15.06.2009. - 00:00
Peti međunarodni snmpozijum

TEHNOLOGIJA, INFORMATIKA I OBRAZOVANjE ZA DRUŠTVO UČENjA I ZNANjA

Simpozijum će se održati 19. i 20. juna 2009. godine u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Svečano otvaranje Simpozijuma predviđeno je za 19. jun u 10 časova.
Održavanje međunarodnog simpozijuma u vezi tehničko-tehnološkog informatičkog obrazovanja proizilazi iz potrebe da se sistematski i strateški odrede mogući pravci tehničko-tehnološkog i informatičkog obrazovanja i da se na globalnom nivou, u skladu sa nastojanjem UNESCO-a, unapredi ovo područje, u odnosu na izazove i potrebe života i rada u 21. veku. Njime se želi oceniti stanje, problemi i perspektive razvoja tehničko-tehnološkog i informatičkog obrazovanja od strane istaknutih kompetentnih stručnjaka i nastavnika, i uticaj razvoja tehnologije i informatike na vaspitno-obrazovni proces i život i rad ljudi u ovom veku.
Pored iznetog, cilj Simpozijuma je da ukaže na značaj, potrebe i mogućnosti Srbije da uđe u Evropsku uniju i da naš vaspitno-obrazovni sistem i proces usaglasi sa njenim zahtevima tj. zahtevima Evropskog saveta i Evropskih ministara prosvete. Njime želimo da pomognemo našoj reformi procesa obrazovanja pripremajući prosvetne radnike, institucije, organizacije, učeničke roditelje za njihove buduće uloge, zadatke, metode rada i razumevanje i prihvatanje “Evropskog identiteta” kao krajnjeg cilja svih težnji i zahteva Evrope.