2. međunarodna konferencija daljinsko grejanje i hlađenje


29.04.2009. - 00:00
U organizaciji Poslovnog udruženja “Vojvođanske toplane”, Novi Sad i Pokrajinskog centra za energetsku efikasnost sa Fakulteta tehničkih nauka, od 28 – 30. aprila održaće se druga međunarodna konferencija “Daljinsko grejanje i hlađenje”.

Tematski deo konferencije “DALJINSKO GREJANJE I HLAĐENJE” je merenje isporučene energije i tarifnim sistemi.
Ova Konferencija je usmerena na analiziranje i rukovanje konkretnim problemima povezanim sa merenjem, a naročito sa pripremom i primenom odgovarajućih tarifnih sistema.
Drugog dana Konferencije, održaće se Forum na temu Mogućnosti primene i komercijalne implementacije inženjerskih tehnologija, koji će na jednom mestu spojiti učesnike i sa četvrte međunarodne kongerencije o inženjerskim tehnologijama – ICET 2009, čime će se stvoriti uslovi za razmatranje praktičnih međunarodnih projekata.

Uspešan razvoj nacionalnih ekonomija zahteva dobro osmišljen „R&D“ program u kojem univerziteti treba da obezbede svoj pun doprinos.

Biznis forum će predsedavati dr Tihomir Simić, predsednik TMC Konsaltinga. Biznis forumu će prisustvovati oko 200 zvanica, među kojima će biti potencijalni investitori i predstavnici domaćih preduzeća, zainteresovani za sklapanje strateškog partnerstva sa kolegama iz inostranstva.