U toku je prijavljivanje na Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju NTI2009


23.03.2009. - 00:00
Preko internet sajta www.inovacija.org zainteresovani pojedinci i preduzeća, okupljeni u timove, mogu prijaviti svoju ideju, invenciju, patent, autorsko delo, projekat ili inovaciju, čime stiču pravo da učestvuju u ovom jedinstvenom takmičenju koje organizuje Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i Privrednom komorom Srbije.

Sva nova rešenja koja podižu efikasnost rada i kvalitet života u svim područjima ljudskog stvaralaštva mogu se prijaviti u jednoj od pet kategorija Takmičenja: REALIZOVANE INOVACIJE, ENERGETSKA EFIKASNOST, INOVATIVNE IDEJE, POTENCIJALI I INOVATIVNE OPŠTINE.

Svi prijavljeni timovi, odnosno njihove ideje i inovacije prolaze nekoliko recenzentskih krugova, koji su eliminatorni, da bi se na kraju Takmičenja, u decembru 2009. u finalu takmičili najbolji. Takmičari iz prve dve kategorije, REALIZOVANE INOVACIJE I ENERGETSKA EFIKASNOST, imaće priliku da u oktobru prikažu svoje inovacije na sajmu koji će biti organizovan kao deo Takmičenja, a po tri prvoplasirana tima iz obe kategorije prezentovaće svoje inovacije u finalu koje će direktno prenositi RTS.

Takmičenje se održava na teritoriji Republike Srbije i Republike Srpske, a na Takmičenju mogu da učestvuju i državljani Srbije koji privremeno žive u inostranstvu.

Početni nagradni fond za ovogodišnje Takmičenje iznosi 12 miliona dinara.

Više informacija možete pogledati na sajtu www.inovacija.org
 

  • Nije moguće prikazati sliku.