Svečano otvaranje Trening centra CISCO Instituta za preduzetništvo na Fakultetu tehničkih nauka


23.03.2009. - 00:00
U svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka će u sredu, 25.03. sa početkom u 10:30 časova biti promovisan i otvoren Trening centar CISCO Instituta za preduzetništvo.
Na događaju koji organizuju Fakultet tehničkih nauka i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti Srbije, prisustvovaće ambasador SAD-a, Kameron Manter, Jasna Matić, ministar telekomunikacija i informatičkog društva, Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine, prof.dr. Radmila Marinković Nedučin, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof.dr. Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka, Jacek Račkovski, regionalni menadžer CISCO Instituta za preduzetništvo i Goran Obradović, direktor CISCO Srbija.
Trening centar CISCO Instituta za preduzetništvo predstavlja prvi i jedini institut te vrste u Srbiji i jugoistočnoj Evropi. Institut je smešten na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i omogućava edukaciju preduzetnika prema metodama CISCO Entrepreneur Institute, podršku malim i srednjim preduzećima i zaposlenima u javnom sektoru u sledećim oblastima: započinjanje poslovanja, razvijanje poslovanja, kao i unapređenje poslovanja firmi i javnih institucija uz upotrebu telekomunikacija i informatike (iExec). Kursevi Cisco Instituta za preduzetnike biće dostupni kroz kombinaciju elektronskog učenja, radionica, kao i audiovizuelnih materijala. Učesnici će imati pristup internet tehnologijama kao i naprednim open-source alatima, a takođe će upotrebljavati srodne tehnologije kako bi upotpunili i obogatili svoje znanje. U budućnosti, Institut planira da proširi nastavni plan i obuhvati i druge pružaoce usluga u Srbiji, uključujući Biznis inkubator Univerziteta u Beogradu i Poslovni inovacioni centar u Kragujevcu, a u cilju osnivanja 10 novih trening centara u naredne dve godine.
Ovaj program je primer dobre saradnje privatnog i javnog sektora koje će preduzetnicima iz svih krajeva Srbije obezbediti pristup kvalitetnoj edukaciji.