Univerzitetski centar za intelektualnu svojinu poziva sve zaposlene na upis u registar pronalazača


04.02.2009. - 00:00
Univerzitetski Centra za intelektualnu svojinu poziva sve zaposene na Fakultetu, zainteresovane za upis u Registar pronalazača da do 20. februara…

U cilju popularizacije pronalazaštva, na inicijativu Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, Regionalna privredna komora Novi Sad formiraće bazu podataka – Registar pronalazača i pronalazačkih organizacija sa područja Regiona, koji će biti sastavni deo centralne baze podataka u PKS.

Samo pronalazači i pronalazačke organizacije, koji budu upisani u Registar, stiču pravo za konkurisanje za dodelu sredstava koje odobrava Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj za popularizaciju pronalazaštva (organizacija sajmova, izložbi, tribina, okruglih stolova, naučnih skupova, učešće na izložbama i sajmovima u zemlji i inostranstvu, i dr.).

Univerzitetski Centra za intelektualnu svojinu poziva sve zaposene na Fakultetu, zainteresovane za upis u Registar pronalazača da do 20. februara preuzmu i popune formular koji se moze naci na sajtu Centra (www.ipcentar.ns.ac.yu) i da ga pošalju na adresu naznačenu u formularu ili na: Regionalna privredna komora Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 6/VII, Novi Sad ili Udruženje pronalazača Novi Sad, Bul. Oslobođenja 39, 21000 Novi Sad.

Prof. dr D. Kukolj,
ko-ordinator UNS Centra za intelektualnu svojinu