Potpisan ugovor o naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji između FTN i ABS d.o.o. Beograd


20.10.2008. - 00:00
Direktor ABS d.o.o., Beograd, mr Zoran Radosavljević i dekan prof. dr. Ilija Ćosić potpisali su u četvrtak, 16. oktobra 2008., godine Ugovor o naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji.

U cilju realizacije dugoročnih poslovnih interesa, ABS i Fakulteta definisani su osnovni ciljevi saradnje:

   Obezbeđivanje kreativnog inženjerskog kadra, obrazovanog po najvišim svetskim standardima, u skladu sa potrebama ABS poslovnog sistema u domenu mašinstva, industrijskih sistema, elektrotehnike, građevinarstva, proizvodnih i informacionih tehnologija.
   Tehnička podrška Fakulteta ABS poslovnom sistemu u oblasti projektovanja, ispitivanja i unapređivanja proizvoda, tehnoloških procesa i poslovnih funkcija kroz naučno-istraživačke, razvojne i konsultantske aktivnosti.
   Unapređenje konkurentnosti i poslovne efikasnosti ABS poslovnog sistema i Fakulteta kroz različite oblike partnerstva na projektima, tenderima i drugim oblicima nastupa pred trećim licima.
   Podrška ABS-a aktivnostima Fakulteta u oblasti razvoja inženjerstva i naučnoistraživačkog rada kroz partnerstvo u realizaciji strateških projekata, obrazovanju inženjerskog podmlatka i organizovanju naučnih skupova.
   Međusobna razmena tehničkih i poslovnih informacija u cilju obostranog informisanja o savremenim dostignućima u oblasti mašinstva i proizvodnih tehnologija.

Saradnja će se realizovati kroz sledeće aktivnosti: unapređenje inženjerskih (ljudskih) resursa, zajedničkim naučno-istraživačkim projektima, partnerski nastup prema trećim licima, razvoj inženjerske nauke u domenu elektrotehnike, građevinarstva, proizvodnom mašinstva, industrijskih sistema, proizvodnih i informacionih tehnologija i sl.