Predavanje na temu MediaFLO


19.06.2008. - 00:00
Prof. Svetislav Marić, Ph.D. održaće predavanje na temu MediaFLO (TV za mobilne telefone) u ponedeljak 7. jula 2008. sa početkom u 09:30h u Amfiteatru MicronasNIT-a

Obaveštavamo sve zainteresovane kolege i studente da će prof. Svetislav Marić, Ph.D. (direktor laboratorije za integraciju testiranje MediaFLO sistema Qualcomm, San Diego, USA) održati predavanje na temu MediaFLO (TV za mobilne telefone) u ponedeljak 7. jula 2008. sa početkom u 09:30h u Amfiteatru MicronasNIT-a u Fruškogorskoj 11a u Novom Sadu.

Profesor Svetislav Marić diplomirao je elektrotehniku u Novom Sadu, a zatim doktorirao na Rochester Univerzitetu iz oblasti dizajniranja signala proširenog spektra za višekorisničke radarske i sonar sisteme. Nakon toga radio je na Gradskom Univerzitetu u Njujorku i Kembridž Univerzitetu u Engleskoj. Autor je mnogobrojnih radova iz oblasti teorije proširenog spektra i optičkih telekomunikacija. Trenutno radi u Qualcomm-u u San Dijegu gde je direktor laboratorije za integraciju i testiranje MediaFLO sistema.